Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojka se obrukala ne znajući odgovor na pitanje svog dečka

djevojka

Jedna djevojka se zacrvenila od stida kada ju je njen dečko suočio sa jednostavnim matematičkim zadatkom, a potom taj video okačio na društvene mreže.

Do sada je ovaj video na YouTubeu pregledan više od milion puta, a na Facebookju nekoliko hiljada puta.

Na snimku se vidi par kako leži na krevetu. Video počinje tako što dečko traži od svoje djevojke da ponovi šta mu je upravo rekla.

“Treba da objasniš pitanje, inače neće znati o čemu zapravo pričaš”, objasnio je svojoj djevojci. Nakon toga rekla mu je da je veoma dobro objasnila. I nastavila…

“Stariji brat ima četiri godine, a drugi brat je duplo mlađi, što znači da on ima dvije godine. Ako bi stariji brat imao 100 godina, koliko bi imao mlađi brat? Imao bi 50 godina”, rekla je ona.

Dečko joj je kroz smijeh rekao da odgovor nije tačan. “Kako nije 50”, pitala je ona. Dečko je ponovio zagonetku, da bi na kraju dobio isti odgovor.

“Rekao si da je duplo mlađi od starijeg brata, to znači da ima 50 godina”, ponovila je devojka. “Kako”, upitao je mladić. “Zato što kada podijeliš 100, dobiješ 50”, objašnjavala je djevojka.

Mladić je još jednom ponovio matematički zadatak, djevojka je ponovo pogrešno odgovorila, pa joj je on objasnio.

“Imao bi 98 godina”, rekao je on. “To nema smisla, mora da si nešto pogriješio”, dodala je ona. Ipak, kada je dečko ponovio zadatak i četvrti put, djevojka je uzviknula da je konačno shvatila.

Na društvenim mrežama bilo je različitih komentara. Neki su i sami priznali da su u prvom trenutku pomislili da je odgovor 50, a neki su i kritikovali momka koji je javno izložio svoju djevojku ovakvoj situaciji.