Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izgradio kuću za 180 eura (VIDEO)

eko_kuca

Penzionisani nastavnik Michael Buck iz Engleske uspio je sagraditi prelijepu i zaista zanimljivu kućicu u svojoj bašti u selu Dedington za svega 180 eura, koristeći samo materijale koje je uspio sam da pronađe.

Buck je dizajnirao kućicu na poleđini koverte, a zatim proveo dvije i po godine prikupljajući materijal za gradnju.

Parket je potekao od komšijinog broda, dok je staklo za prozore dobijeno od prozora starih kamiona. Čak je slama koja je korišćena za krov sakupljena sa okolnih polja.

Za izgradnju kuće od tridesetak kvadrata bilo je potrebno osam mjeseci, a pri tom nisu korišćene mašine koje pokreće električna energija. Kuća je sagrađena od prirodnih materijala, od mješavine ilovače, šljunka i slame.

U kući nema struje ni tekuće vode, ali obližnji potok predstavlja nepresušan izvor. Zagrijava se na peć na drva, a zahvaljujući dobroj izolaciji koju obezbjeđuju prirodni materijali i ovčija vuna na plafonu, toplota se zadržava unutra. Obližnji izvor služi kao frižider, a toalet se nalazi u zasebnom objektu.

Buckova želja bila je da pokaže da izgradnja kuće ne mora biti nedostižan cilj i da za to ne treba izdvojiti mnogo novca. U toku gradnje ponestalo mu je slame i eksera, pa je 180 eura bilo sve što je Bak morao da uloži u kuću koja izgleda kao da u njoj žive Hobiti iz Gospodara prstenova.