Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”: Majka osuđena jer je vrijeđala sina zbog ocjena

poruke whats up
FOTO: Unsplash

U očaju sam zaista sinu slala poruke u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se stidim

Majka (50) je proglašena krivom i osuđena jer je u porukama vrijeđala svog 18-ogodišnjeg sina zbog loših ocjena.

Prema presudi, majka je lani u septembru u Karlovcu počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke putem aplikacije WhatsApp sinu vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše Jutarnji.hr.

“Srami se psihopato bolesni, šupčino. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod voz da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”, napisala je majka sinu.

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od učešća u izvanškolskim aktivnostima.

Kažnjena s 320 eura

“U očaju sam zaista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se stidim”, rekla je majka na sudu.

Sin je na ročištu rekao kako ga je “uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod voz i da se ubije”, ali je kazao i da “to nije povrijedilo moje dostojanstvo”.

“Želim da se naši odnosi normaliziraju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu”, zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sutkinja ju je kaznila s 300 eura i mora platiti 20 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna.