Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

druga strana priče

Javio se muškarac sa snimka na cesti u Rijeci: “Svi nju veličaju kao junaka, ali…”

ec1cda4c-7547-48f5-964e-7bbfab6d24fc

Video je izazvao reakcije brojnih komentatora na društvenim mrežama

Javio se muškarac sa snimke iz Rijeke, na kojoj se može vidjeti da je izašao iz automobila i krenuo prema vozilu koje je bilo ispred njega s namjerom da se obračuna s vozačicom za volanom.

Nakon što je ispsovao i vikao na nju, vozačica je izišla iz vozila s palicommu rukama i potrčala prema muškarcu, koji je u strahu počeo bježati.

Muškarac sa snimke se javio redakciji Novog lista.

“Dobar dan, ovim putem se obraćam široj javnosti o jučerašnjoj situaciji u prometu u gradu Rijeci. Ja sam suvozač koji je izašao na videu… ‘Gospođa’ u autu ispred je vozila od željezničkog kolodvora iza nas, bez ikakvog razloga prvo je počela voziti jako blizu nas te se više puta skoro zabila u moju prijateljicu koja ima vozačku tek šest mjeseci.

Moja prijateljica se jako uplašila jer nema dovoljno vozačkog iskustva. Nastavili smo vožnju prema gradu, a gospođa se krenula ubacivati na gatu Karoline Riječke prelazeći više traka bez davanja pokazivača smjera te oduzela prednost pješacima koji su prelazili cestu.

Na to smo nastavili vožnju i opet, gospođa se nađe ispred nas i krene naglo kočiti nebili se zakucali u nju. Na to sam ja spustio prozor i počeo nervozno vikati. Kada smo stali na onom semaforu dalje se sve vidi na videu. Također, gospođa je lako moguće bila pod utjecajem alkohola jer sam osjetio alkohol iz njenog vozila koji je također bio u neredu kao i gospođa na moje pitanje njoj – da li ste vi normalni, zašto želite izazvati prometnu nesreću i da je skoro ubila pet ljudi, ona je izašla s teleskopskom van.

Mogao sam također uzeti metalnu šipku i presavinut joj glavu, ali ne živimo u kamenom dobu pa da se ponašam kao neki ili u ovom slučaju ova gospođa.

Svi mediji trenutno nju veličaju kao junaka, a mene kao pi***, zato i dnevno na prometnicima stradaju pješaci, motoristi i ostali upravo radi ovakve nekulturne vozačice….

Ispričavam se na svojim grubim riječima samo sam je htio upozoriti da to ne radi, a ona je nasrnula… Veličajte ju i dalje pa kada nekome zgazi dijete veličajte ju i onda”, napisao je.

Podsjetimo, nesvakidašnji prizor iz Rijeke nasmijao je ljude na Facebooku nakon što je jedan od slučajnih prolaznika snimio i objavio video s ceste koji prikazuje žestoku svađu spomenutog muškarca i vozačice dok su im automobili bili zaustavljeni na semaforu.

Video je izazvao reakcije brojnih komentatora na društvenim mrežama.