Medicinski fenomen: Rodila je s pet godina

lind-medina

Lina Medina rođena je 1939. u peruanskom gradu Ticrapu.

U dobi od samo pet godina, roditelji su je doveli u bolnicu jer je imala abnormalnu tvorevinu na području abdomena, za koju su vjerovali da je cista ili tumor, ali nakon što su je doktori pregledali, otkrili su zapanjujuću činjenicu – djevojčica je u sedmom mjesecu trudnoće!

Doktor dr. Geraldo Lozada preuzeo je slučaj, a on ju je odveo u bolnicu za žene gdje je definitivno potvrdio trudnoću.

Lina je kao tako mala djevojčica mogla ostati trudna zbog stanja koji se naziva preuranjeni pubertet, koji u osnovi označava rani početak seksualnog razvoja.

Kod većine djevojaka on počinje u dobi od 11. do 13. godine s prvom menstruacijom, ali kod Line je menstrualni ciklus počeo već s tri godine, a imala je razvijene grudi sa četiri godine.

lina medina

U maju 1939. službeno je postala najmlađa majka u historiji rođenjem dječaka kojeg su porodili carskim rezom, kako je Lina sukladno svojoj dobi imala premalenu zdjelicu za porod.

Beba je rođena s 2700 grama, dobrog zdravlja i općeg stanja te mu je Lina dala ime Gerardo. Već za nekoliko dana “mama” i beba pušteni su iz bolnice.

Ni danas se ne zna ko je otac djeteta

Kao što bi se i očekivalo, nagađalo se kako je dijete plod seksualnog zlostavljanja. Linin otac je odmah uhapšen i ispitivan zbog sumnje na silovanje i incest, ali pušten je zbog nedostatka dokaza.

Sama Lina nikad nije otkrila ko je otac njenog djeteta, kao ni okolnosti u kojima je došlo do začeća.

Prema članku iz 1955. koji je analizirao slučaja, u selu u kojem je Lina rođena bile su česte svečanosti Indijanaca.

“One su često završavale orgijama, a silovanje na tako nečem ne bi bilo nemoguće”, pisalo je.

Kroz godine većina ljudi je priču o Lininom majčinstvu nazivala običnom prevarom, ali brojni su doktori pregledali dokaze zabilježene u medicinskoj historiji, od biopsija do fotografija i rendgenskih slika male Line.

Gerardo je odrastao vjerujući kako mu je Lina sestra, ali u dobi od deset godina dječak je ipak saznao kako mu je ona biološka majka. Živio je do dobi od 40 godina, kad je 1979. iznenada umro od bolesti koštane srži.

lina-medina-2

Lina Medina je uspješno završila školu te je kasnije radila kao sekretarica doktoru koji je vodio njen slučaj, dr. Lozadi.

On joj je pomogao sa školovanjem. Kasnije se u udala te drugog sina rodila u dobi od 38 godina – čak 33 godine nakon prvog.

Iako je i danas živa, Lina odbija razgovore s medijima te i dalje ne želi otkriti pravi identitet oca njenog prvog, preminulog djeteta.