Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Mladići s polja ukrali pola tone krompira, zaskočila ih policija. Dvojica su pobjegla

krompir
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Zbog sumnje da je počinio krađu, 23-godišnjak je uhapšen i priveden u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje, a za odbjeglim mladićima policija intenzivno traga

Zbog krađe pola tone krompira s polja u Međimurju, uhapšen je 23-godišnjak, dok se za dvojicom odbjeglih mladića traga, priopćila je policija u srijedu.

Policajci iz stanice Murske Središće obilazili su u utorak poljoprivredne površine između Murskog Središća i Selnice. Nešto poslije 20 sati u polju zvanom “Zdenčec”, na poljoprivrednoj parceli u vlasništvu 49-godišnjaka, pronašli su 23-godišnjaka kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir, dok su dvojica mladića pobjegla s mjesta događaja.

Zbog sumnje da je počinio krađu, 23-godišnjak je uhapšen i priveden u policijsku stanicu na kriminalističko istraživanje, a za odbjeglim mladićima policija intenzivno traga.

Šteta od više stotina eura

Prema podacima iz kaznene prijave koji je podnio oštećeni 49-godišnjak, lopovi su u utorak u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, a materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Policijska uprava međimurska priopćila je da službenici svih rodova policije i ove godine sistemski i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, radi suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika. Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema.

Tokom proteklih nekoliko godina zabilježen je pad prijavljenim kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda, što ukazuje na to da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela ne prijavljuju policiji.

Iz PU međimurske pozivaju građane da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju..