Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

napad u egiptu

Morskog psa koji je ubio Rusa pretukli do smrti

morski pas

Dr. Mahmoud Dar, profesor na egipatskom Nacionalnom institutu za pomorske nauke također je otkrio da je morski pas bio ženka

U morskom psu koji je u Egiptu napao i pojeo Rusa pronađeni su dijelovi tijela, a životinju su zatim nasmrt pretukli iz osvete.

Oko Vladimira Popova (23) je morski pas tigar kružio u moru, a zatim ga je odvukao pod vodu dok je on vikao ‘Tata, spasi me!‘. Sve se dogodilo u egipatskom odmaralištu u Hurghadi.

Užasan prizor

Turisti su istrčali iz mora, a užasnuti promatrači su Vladimiru vikali da pliva dalje od morskog psa, no on ga je ipak dohvatio.

Tigrasti morski pas je zatim uhvaćen i čamcem odvučen na kopno, a okupljeni na plaži su ga zatim nasmrt pretukli, prenosi Daily Mail.

Morskog psa su zatim preuzeli stručnjaci koji su ga rasporili. U njegovim crijevima su pronađeni ostaci mladića, piše novinska kuća Al Arabiya.

Dr. Mahmoud Dar, profesor na egipatskom Nacionalnom institutu za pomorske nauke također je otkrio da je morski pas bio ženka.

Podsjetimo, Vladimirov izbezumljen otac Yuri je ispričao kako je užasnuto gledao dok mu sina grize morski pas, a on viče u pomoć.

– Otišli smo na plažu da se opustimo. Sina mi je napao morski pas, sve se dogodilo u samo nekoliko sekundi, rekao je Vladimirov otac.

“Sigurna plaža”

Očajni otac je rekao da u blizini nije bilo drugih članova porodice koji bi Vladimiru pomogli u vodi, iako su prvi izvještaji govorila da je njegova djevojka uspjela pobjeći od napada.

– Kakvu pomoć uopće možete pružiti? Ta životinja je mašina za mljevenje mesa, sve se dogodilo u 20 sekundi, jednostavno ga je odvukao pod vodu, ispričao je Popov.

– Ovo je smiješna slučajnost jer je ovo sigurna plaža. Okolo ima brodova i jahti. Nikada se tu nije dogodilo ovakvo što. Obično napadaju na divljim plažama. Ovo je neka zla kob…, dodao je otac.

Kremirat će sina

Vladimir je nekoliko mjeseci prije ovog stravičnog napada živio s ocem u Egiptu. Popov je rekao da će kremirati sina, a njegov pepeo vratiti u rodnu Rusiju.

Egipatske vlasti su potvrdile da je životinja predana na istraživanje kako bi se otkrili uzroci njena ponašanja te kako bi se vidjelo je li povezana s morskim psom koji je prouzročio nekoliko prethodnih tragedija.