Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pogibije troje djece u saobraćajnoj nesreći, dobili trojke

Coble triplets

U maju 2007. godine, porodica Coble pogodila je stravična tragedija. Dok se majka Lori Coble, vozila kući sa svoje troje djece, 5-godišnjim Kyleom, 4-godišnjom Emmom, i 2-godišnjom Katie, tegljač natovaren s 20 tona elektronike udario je u stražnji dio njihovog automobila.

Kamion je je jurio 110 kilometara na sat. Lori se ne sjeća ničega; suprug Chris morao joj je reći da su im djeca mrtva.

Vozač kamiona, Jorge Miguel Romero, koji je već ranije kažnjavan zbog prebrze vožnje, nije se žalio na presudu za ubojstvo iz nehata motornim vozilom.

Nakon nesreće, par se posvetio borbi za promjene u transportu, za koje su se nadale da će spasiti živote.

“To je industrija koja plaća po kilometru. A za vozače to znači samo jedno – ako kamion stoji, oni ne dobivaju plaću”, ističe Chris Coble.

“To je zapravo cijela industrija koja promiče opasnu vožnju. Vozači kamiona voze prebrzo, voze umorni i želimo da se to promijeni”, pojašnjava.

No, šest mjeseci nakon tragedije, Chris i Lori dobili su razlog za nadu – Lori je ostala trudna s trojkama: dvije djevojčice i jednim dječakom, baš kao i prije.

Za Lori i Chris, bilo je jasno da to nije slučajnost. Oni vjeruju kako su to zaslužna njihova strada djeca.

“Tvoj um ne može ni razmišljati drugačije. Ako smatrate da vas neko prati, promatra i štiti i ovako se nešto dogodi, teško je zamisliti da oni nisu bili uključeni u ovo “, rekao je Chris.

U maju 2015., Ashley, Ellie i Jake proslavili su sedmi rođendan.

“Mislim da je to čudo. Mislim da su Kyle, Emma i Katie imali neke veze s tim. Mislim da su nam pomogli, mislim su oni to omogućili”, kaže Lori.

Ništa ne može zamijeniti gubitak troje djece; beskrajnu ljubav Kylea, Emme i Katie, no novi brat i sestre pomoći će ovoj porodica da krene naprijed.