Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo se dugo čekalo

Stručnjaci o vanzemaljcima: NASA objavila veliki izvještaj o NLO-ima

nasa nlo
Foto: Screenshot/ YouTube

Preporuka je da se tvrdnje o postojanju vanzemaljaca ne odbacuju tako lako

NASA je objavila dugoočekivani izvještaj o NLO (neidentifikovanim letećim objektima), nakon čega je počela konferencija za medije, na kojoj je objašnjen izvještaj.

NASA je objavila da su proučeni svi navodi i dokazi o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima „UAP“ kojim je zamijenjen izraz „NLO“ u zvaničnoj terminologiji, prenosi Nova.rs.

U izvještaju se naglašava da „ne postoji dovoljno razloga da se zaključi da su svjedoci koji su javno govorili i objekti koji su viđeni vanzemaljskog porijekla“.

Međutim, preporuka je da se tvrdnje o postojanju vanzemaljaca ne odbacuju tako lako.

„UAP je jedna od najvećih misterija naše planete. I to je zaista zbog ograničenog broja visokokvalitetnih podataka koji okružuju takve incidente“, kaže Nicola Fox, pomoćnica administratora direktorata za naučne misije NASA.

Uprkos brojnim prijavljenim viđenjima UAP-a, Fox kaže da obično nema dovoljno podataka koji se „mogu koristiti za donošenje konačnih naučnih zaključaka o prirodi i porijeklu UAP-a“.

Vanzemaljci ne, ali druga planeta – da

Takođe, Bill Nelson iz organizacije NASA kaže da je „veoma teško izvući naučne zaključke o prirodi UAP-a“.

On je naglasio nezavisnost panela koji je sastavila NASA i rekao da nedavna tehnološka dostignuća, uključujući teleskop James Webb, koji je lansiran 2021. godine, „čine gotovo sigurnim da ćemo u svemiru pronaći druge planete slične Zemlji“.

„Ovo počinjemo bez ikakvih unaprijed smišljenih ideja, ali shvatamo da smo u na pragu otkrića“, kaže on.