Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York Times objavio snimke susreta američkih pilota sa NLO (VIDEO)

nlo

Pentagon je vodio tajni program za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO) vrijedan više miliona dolara, a sada su objavljeni i detalji posebnih slučajeva i susreta sa nečim što se može nazvati “naprednom tehnologijom”.

Programom su skupljeni brojni dokumenti o letjelicama koje se kreću “nevjerovatno brzo, bez vidljivog pogona”.

Snimci su mahom iz vojnih aviona, a svjedočanstva su prikupljana od pilota, pa su prilično vjerodostojna.

Na jednom od snimaka koji su procurili u javnost vide se dvojica pilota aciona “F/A-18 superhornet” koji su 2004. godine poletjeli sa nosača aviona zbog neobičnog objekta, veličine putničkog aviona.

“Ma ima ih cijela eskadrila! Moj Bože! Svi idu uz vjetar… Pogledaj, okreće se…”, dio je razgovora pilota.

Mali broj zvaničnika bio je upoznat o programu koji je počeo 2007, a ugašen 2012. godine, mada postoji sumnja da se istrage i dalje vode.

Napredni program za identifikaciju napredne svemirske prijetnje koštao je više od 20 miliona dolara i bio je zamisao penzionisanog senatora iz Demokratske stranke Harryja Reida.

Američka vojska nikada do sada nije službeno priznala da je program postojao, ali se New York Times dokopao snimaka koji su obrađivani i razgovarao sa učesnicima programa.

Luis Elizondo iz vojne obavještajne službe, koji je vodio program, kaže da je prekinuto finansiranje. Sve do oktobra ove godine, on je iz svoje kancelarije u Pentagonu radio na analizi neobičnih susreta.

Onda je dao otkaz i progovorio o svemu, protestujući protiv pretjerane konspirativnosti i ukidanja programa.