Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nisu samo jagode: Kupac našao iglu i u mangu

mango

Nakon što su se u australskim dućanima počele pojavljivati jagode u koje su bile zabodene igle, jedan kupac prijavio je da je pronašao jednu i u mangu.

Inspektor Nigel Webber rekao je da je kupac imao mango kod sebe dva dana prije nego što ga krenuo jesti i dok ga je rezao pronašao je iglu zabodenu u njega. Dodao je kako niko nije povrijeđen.

Ministarstvo zdravstva preporučilo je svima da dobro razrežu voće prije nego što ga krenu jesti. U Australiji je do sad prijavljeno oko 100 slučajeva takvog voća. Policija pretpostavlja da se ne radi samo o jednom počinitelju već o brojnim imitatorima.

Jedan počinitelj već je uhapšen – dječak koji je, kako sam kaže, igle stavljao u jagode zbog šale. Priveden je u srijedu popodne. Još jedna djevojčica (12) priznala je da je stavljala igle u voće.

Stotine Australaca je zbog ovog slučaja odlučilo svoje voće kupovati na farmama.

– U jednom trenutku je 30-40 ljudi stajalo u redu kako bi ubrali sami svoje jagode – kazala je jedna od stanovnica Brisbanea i dodala kako joj nije bio problem čekati dva sata na voće.

U marketima su instalirali male detektore metala kroz koje voće prolazi kako bi kupci bili sigurni da u njima nema igala, piše Daily Mail.