Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pentagon

Objavljeni snimci NLO-a koje su snimili mornarički avioni (VIDEO)

nlo

Riječ je o snimcima koji su ranije procurili u medijima, a iz Pentagona je saopćeno da su snimci zvanično objavljeni kako bi se zaustavile spekulacije o njihovom porijeklu i sadržaju

Ministarstvo odbrane Sjedinjenih Američkih Država (SAD) objavilo je snimke koje su avioni američke mornarice snimili 2004. i 2015. godine, a na kojima se vide neidentifikovani leteći objekti (NLO), javlja Anadolu Agency (AA).

Riječ je o snimcima koji su ranije procurili u medijima, a iz Pentagona je saopćeno da su snimci zvanično objavljeni kako bi se zaustavile spekulacije o njihovom porijeklu i sadržaju.

“Detaljnom analizom je utvrđeno da objavljivanje snimaka neće ugroziti dalju istragu. Pentagon i dalje neidentificiranim tretira pojave sa snimka“, navodi se u saopćenju.

Objavljena su ukupno tri Pentagonova snimka, a ranije su iz mediji objavljivali bez izvora.

Američke mornaričke ekspedicije su 2004. i 2015. godine snimile okrugla leteća tijela koje nisu bila vidljiva elektronskim radarima. Neidentificirana tijela su se kretala velikom brzinom, a američka vojska je potrošila milione dolara u potrazi za tim letećim objektima.