Teksas

Odluka vlasti: Škola u kojoj je ubijeno 19 učenika i dvije učiteljice bit će srušena

skola robb tw

Gnjev javnosti je nakon napada u maju  porastao, a krivnja se svaljuje na policiju koja je čekala više od sat vremena da se suoči s napadačem

Osnovna škola Robb u Uvaldeu u Teksasu, gdje je naoružani napadač ubio 19 učenika i dvije učiteljice, bit će srušena, rekao je gradonačelnik, a prenosi BBC.

Don McLaughlin izjavio je to u utorak na napetom i emotivnom sastanku gradskog vijeća sa stanovnicima koji traže odgovore o pucnjavi.

Nije rekao kada će škola biti srušena. Gnjev javnosti je nakon napada u maju  porastao, a krivnja se svaljuje na policiju koja je čekala više od sat vremena da se suoči s napadačem. McLaughlin je rekao da će škola biti srušena jer “ne možete tražiti od djeteta ili učitelja da se ikad vrate u tu školu”.

Osnovna škola Robb ima gotovo 600 učenika u drugim, trećim i četvrtim razredima. Napad 18-godišnjaka, identificiranog kao Salvador Ramos, doveo je do ponovne debate o zakonima o oružju na nacionalnoj razini.

Američki senatori u utorak su pogurali novi zakon koji se tiče masovnih pucnjava u, kako je rečeno, najznačajnijim novim kontrolama oružja u generaciji.