Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

One su svoju nevinost unovčile suhim zlatom

Untitled

Po onoj staroj “sve ima svoju cijenu” povele su se ove djevojke koje su uspjele unovčiti svoje djevičanstvo kako bi platile školovanje, lijekove ili naprosto samo zaradile

Jedna od bizarnijih stvari na današnjem tržištu svakako je vrijednost “djevičanstva” odnosno prodaje seksa sa ženom ili muškarcem koji nikad u životu nisu prakticirali seks.

Razloga za to je mnogo – nekima je promocija, drugima su novci nužni za egzistencijalna pitanja poput plaćanja školovanja ili lijekova, dok treći samo žele zaraditi.

Top deset najskuplje prodanih djevičanstava preko interneta pogledajte u videu, a njihove priče pronađite ispod:

1. Lezbijka prodala djevičanstvo pa požalila

1. Rosie Reed, deklarirana 18-godišnja lezbijka iz Velike Britanije odlučila je “prodati” svoj himen kako bi zaradom platila školarinu na Sveučilištu Bristol. To je bilo njezino prvo seksualno iskustvo s muškarcem, iako je bila u dugogodišnjoj vezi. nakon 2000 pristiglih ponuda, pobijedio je razvedeni 44-godišnji inženjer i otac dvoje djece. Za “transakciju” je platio oko 22 hiljade KM. Nakon seksa, Rosie je navodno požalila svoju odluku te je sa svojom djevojkom Jess Cameron dugo plakala, piše The Frisky.

2. Morala je dokazati svoju nevinost

Rumunka Alina Percea sa 18 je godina prodala svoje djevičanstvo preko interneta za cijenu od 24.000 KM. Kupac je bio italijanski biznismen zbog kojeg se podvrgnula dva medicinska pregleda u kojem je liječnik morao potvrditi kako je doista nevina, odnosno kako po njezinom himenom niko nije niti hirurški “dotjerivao” (budući da je moguće hirurški rekonstruirati himen). Sama je izjavila kako joj cijelo iskustvo nije teško “palo” – osjećala je privlačnost prema 44-godišnjem muškarcu koji joj nije otkrio svoje bračno stanje, kao niti to ima li djecu. Platio joj je let u Veneciju, dan su proveli u obilasku, a večer je bila rezervirana za seks. Alina je na ideju prodaje djevičanstva došla nakon što je vidjela sličnu ponudu. Seks joj se svidio, premda je bilo bolno.

– Nije bilo isključivo finansijski motivirano, iako mi je novac za fakultet dobro došao. S jedne strane, nadala sam se kako ću upoznati ljubaznog muškarca, nešto slično kao Julija Roberts u filmu Zgodna žena – izjavila je za Daily Mail.

3. Prodala “najdragocjenije što ima”

Mlada djevojka iz Sibira poznata samo kao Shatuniha odlučila je, prema svojim riječima, prodati najdragocjeniju stvar koju ima jer joj je očajnički trebao novac. Svoju je ponudu objavila na internetu pod nazivom “djeca odrastaju”, a u kriterije opisa oglasa je stavila “novo-nekorišteno” uz predočenje liječničkog dokumenta kao potvrde nevinosti. Ime kupca je Evgeniy Volnov, no drugi podaci osim cijene od 50 hiljada KM su nepoznati. Moralni dušobrižnici su reagirali na vijest o prodaji djevičanstva, no policija je odbila istraživati slučaj uz objašnjenje da “nije na njima ispitivati nečiji moral”, piše Siberian Times.

4. Zaradila 55 hiljada KM

Studentica s Novog Zelanda koja je sebe nazvala “UniGirl” u dobi od 19 godina na aukciju je stavila svoj himen te tako zaradila 55 hiljada KM. Dobila je preko 1200 ponuda, a izjavila je kako je odaziv za nju bio nezamisliv. U svom je oglasu rekla kako je zdrava te u dobroj formi, a u potpunosti shvaća posljedice takve prodaje te joj je sigurnost vrlo bitna. O razlozima ponude nije željela govoriti. Prostitucija je na Novom Zelandu legalna, pa samim time i ovakve ponude, piše Daily Mail.

5. Popularnost stekla na eBayu

Cathy Cobblerson iz Texasa svoje je djevičanstvo odlučila ponuditi na eBayu, gdje je za prvi seks u svome životu tražila vrtoglavih 170 hiljada KM. Iako neki sumnjaju da je cijela priča lažna, navodno je nakon skidanja oglasa s eBaya postigla i veću cijenu.

6. Nakon prodaje djevičanstva, odlučila tražiti i ponudu za brak

Brazilska studentica Catarina Migliorini (24) svoje je djevičanstvo prodavala čak tri puta – prvi je put dogovor s anonimnim Japancem propao, odnosno nije konzumiran, a drugi put je sama odlučila produljiti aukciju kako bi došla do većih ponuda. Iako tvrdi kako je dobila ponudu od gotovo 780 hiljada KM, ohrabrila se i odlučila tražiti još više – za brak. Trenutno je u pregovorima s anonimnim arapskim bogatašem za kojeg tvrdi da je vrlo romantičan, piše The Huffington Post. Djevojka ističe kako nije prostitutka te će većinu novca dati u humanitarne svrhe.

7. Razotkrili sramežljivu djevojku

Studentica medicine Hanna Kern, koja se na internetu predstavljala kao Elizabeth Raine dobila je ponudu za svoje djevičanstvo – preko nevjerovatnih milion i 300 hiljada KM. li, nakon što je njezin identitet razotkriven te su kolege studenti sa Sveučilišta Washington bili zgroženi postupkom sramežljive i plahe djevojke, ona je svoju aukciju ukinula. Na svom je blogu napisala kako se odlučila koncentrirati na studij, premda se pretpostavlja kako je “transakciju” obavila u tajnosti.

8. Pametna zavodnica

Graciela Yataco jedna je od pametnijih djevojaka u svijetu aukcije djevičanstva. Model iz Perua je u dobi od 18 godina svoj je netaknuti himen odlučila prodati kako bi platila liječničke troškove svoje majke, kao i školovanje svog brata. To joj je priskrbilo ogroman publicitet, a najveću je ponudu dao anonimni Kanađanin – čak 260 hiljada KM.

9. Svakako nije skromna

Talijanska manekenka Raffaela Fico u dobi od 20 godina na internetu je ponudila cijenu za svoje djevičanstvo – vrtoglavih milioneura. Rekla je kako nikad nije ni razmišljala o tome, no nakon što je vidjela da su neke cure dobro zaradile, odlučila se i sama okušati.

– Ne znam kako seks izgleda, a ako je muškarac koji za mene najviše ponudi ružan, samo ću se povući iz svega. Novac mi treba za liječenje bolesnog člana porodice – izjavila je.

Nikad nije imala dečka, a naposljetku je dobila ponudu koju je tražila, no navodno i odustala od svega.

10. Najviše je cijenila svoj himen

Natalie Dylan iz SAD-a za svoju je nevinost tražila nevjerojatnih 680.000 KM, a njezina je kampanja bila vrlo dobro osmišljena. Ta je 22-godišnja studentica bila šokirana uspjehom koji je njezina ponuda postigla, a gostovala je i u televizijskim emisijama u kojima je objašnjavala da joj je prvotni plan bio dovršiti školovanje i s novcem otplatiti studentski dug.

– Fascinantno je da danas muškarci toliko cijene nevinost – rekla je. No, i to joj je bilo premalo, pa sada navodno čeka još bolju ponudu.