Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oduševio svijet

Ovako je građanin Moskve odao počast ubijenim u masakru u Buči

mosk

Šokantne fotografije leševa na ulicama Buče, od kojih su neki imali ruke vezane na leđima, izazvale su međunarodnu osudu Rusije posljednjih dana

Građanin Moskve izveo je performans na ulicama ruske prijestolnice te na taj način odao počast žrtvama masakra u Buči, prenosi BBC.

Ruski neovisni portal Holod objavio je fotografije demonstranta  koji leži licem prema dolje, a ruke su mu vezane na leđima. U istom položaju ležali su leševi nesretnih Ukrajinaca koji su pronađeni u gradovima blizu Kijeva nakon što su se iz njih povukle ruske snage.

Šokantne fotografije leševa na ulicama Buče, od kojih su neki imali ruke vezane na leđima, izazvale su međunarodnu osudu Rusije posljednjih dana. Zaposlenici portala Holod pobjegli su iz Rusije, a ranije su se često borili protiv represivnih metoda ruske vlasti.

On je snimljen kako leži na različitim lokacijama Moskve, a jedna od njih je i most u blizini katedrale Krista Spasitelja.

Svi oblici prosvjeda u Rusiji su postali nezakoniti još na početku pandemije koronavirusa iz, kako su ruske vlasti obrazložile, sigurnosnih razloga.

Nakon što je pokrenula unvaziju na Ukrajinu, Rusija je izmijenila zakon kojim se ograničava sloboda izvještavanja oko rata u Ukrajini, a kazna u konačnici može sezati i do 15 godina zatvora. Izmjenama Zakona o kaznenom postupku se službeno kažnjava širenje “lažnih informacija koji diskreditiraju rusku vojsku ili podržavaju sankcije Rusiji”. Ali to nije spriječilo Ruse da se u manjem broju okupljaju na protestima diljem zemlje.