Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pop na molitvu dolazio drogiran: Kod mene je kadio ulijevo umjesto udesno

pop stefan3333

Narko pop iz kruševačkog naselja Lazarica, Stefan Mitrović (26), a koji je uhapšen u utorak 20. marta zbog posjedovanja narkotika koji su bili namijenjeni prodaji, bio je drugi paroh u selu Velika Drenova kod Trstenika.

Tu je prebačen po kazni iz parohije kruševačkog sela Zdravinje koju je predhodno držao.

Mještani sela Velika Drenova kod Trstenika kažu da je Stefan Mitrović dolazio nadrogiran da sveti vodicu.

– Nije mogao ni molitvu da očita kako treba kad je dolazio drogiran. Kod mene je bio u januaru za Svetog Stefana i kadio je ulijevo umjesto udesno. Kad sam ga pitao da li mu je dobro, samo je nešto promumljao. Žalio sam se protojereju Miroslavu Mihajloviću i bez pardona mu rekao “Nemoj više da mi šalješ ovu budalu”! – ogorčeno kaže jedan od mještana, piše Alo.

– Ženi je dopustio da izlazi noću i banči po kafanama – dodaje mještanin.

Sveštenik Stefan ima suprugu i dvoje djece, živi u stanu u Kruševcu, a školovanje je završio u Nišu. Bio je zadužen za hram Svete Trojice u Stragarima pored Velike Drenove, kao i za duhovni život mještana obližnjeg Selišta.

U kući Mitrovića je kasnije prilikom provjere stana pronađena i vagice za mjerenje narkotika.

Jerej Mitrović je u pritvoru, a policija istražuje da li ovaj slučaj ima veze sa hapšenjem požeškog sveštenika Milana Jordovića (41) i bivšeg vjeroučitelja Zorana Marinkovića (43), koji su uhapšeni sa 27 kilograma skanka u Mrčajevcima kod Čačka.

Jerej Stefan uhapšen je u Vrnjačkoj Banji kad je prilikom rutinske kontrole vozila “opel astra” policija iz Kraljeva pronašla i zaplijenila 52 grama kanabisa i oko 55 grama amfetamina.

Droga je pronađena ispod suvozačevog sjedišta spakovana u kesice i očigledno namijenjena prodaji. Sumnja se da je na benzinskoj pumpi trebalo da bude izvršena predaja robe.

Deda uhapšenog popa: Neko mu je podmetnuo

Milan i Mirjana Antić iz Kruševca, djed i baka Stefana Mitrovića, tvrde da njihov unuk nije kriv.

– Uvijek je bio miran i povučen. Nikada nije išao u kafane, da bi tamo upoznao neke problematične ljude. A ni ovdje u moju kuću, gdje živi sa ženom i dvije ćerkice, nikoga nije dovodio, niti mu je ko dolazio – priča Milan.

Pokušavajući da shvati otkud njegovom unuku droga, Milan ostavlja mogućnost da je Stefan u ponedeljak uveče, prije hapšenja, nekog povezao i da mu je taj požda podmetnuo marihuanu i amfetamin ispod suvozačkog sjedišta kada je vidio policiju.

– Međutim, buni me otkud onda u Stefanovoj sobi vagica za precizno mjerenje, koju je policija našla prilikom pretresa. Opet kažem, unuk mi je naivan, možda je to čuvao za nekog. Nikad nisam primijetio da je nešto pio, a kamoli da konzumira drogu. Ali policija kaže da mu je urađena analiza krvi i da je bio pozitivan na narkotike. To me najviše muči. Pokušavam da shvatim, možda mu je to bilo prvi put, kaže deda Milan za Infromer.