Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prevara ili ne u kvizu “Potjera:” Ekipa zbog “problema” ostala bez 191.000 kuna

potjera_screen_10052018

Gledatelji koji su jučer do kraja gledali HRT-ov kviz Potjera zasigurno su primijetili da je tročlana ekipa koja se borila za 191.000 kuna bila iznimno bezvoljna nakon što ih je lovac Dean Kotiga ulovio, no to su pripisali iznenadnom gubitku nagrade.

Druge je pak začudio malo predug Kotigin oproštaj i tješenje, ali malo je onih koji su znali što se zapravo događalo na snimanju.

Kako javlja Index, ta se epizoda Potjere snimala satima, a završna potjera snimana je čak dvaput. Prvi su put takmičari imali 11 točnih odgovora. Kotiga je u trenutku kada mu je do kraja bila ostala minuta i 20 sekundi imao nula tačnih odgovora.

U tom je trenu snimanje prekinuto zbog, kako je rečeno, tehničkih problema te se cijela završna potjera morala snimati ponovno. U drugom pokušaju ekipa je skupila 13 tačnih, no Kotiga je ovaj put puno brže i točno odgovarao na pitanja.

U ovom pokušaju Kotiga ih je ulovio te su ostali bez 191.000 kuna.

Jedini trag da se nešto događalo prije viđene potjere bila je Kotigina rečenica: “Mogli ste imati 11.” Odgovor o tome šta se događalo na snimanju potražen je od HRT-a.

“Obavještavamo Vas kako je završna potjera u 655. emisiji, emitiranoj 9. maja 2018. godina, snimljena ponovo zbog tehničkih problema koji su u lovčevoj završnoj potjeri onemogućili odigravanje toga dijela igre u skladu s pravilima kviza. Tačno je kako je u prvome snimanju lovac Dean Kotiga bio na nuli, ali u toj je situaciji pobjednik još uvijek neizvjestan. Naime, kako je bilo nemoguće rekonstruirati vrijeme u lovčevoj završnoj potjeri i kako se njegova završna potjera prekidala nekoliko puta, odluka o ponavljanju bila je jedina moguća. Tek su u ponovljenim završnim potjerama i timu i lovcu osigurani jednaki uvjeti natjecanja”, odgovorili su.

Dodaju da je u skladu s pravilima kviza Potjera predviđen protokol za takve situacije u kojemu se između ostalog navodi: “Dogode li se tokom snimanja tehnički problemi ili neki drugi nedostatci, koji onemogućuju odvijanje igre prema pravilima kviza, donosi se odluka o poništenju dijela snimanja i vraćanju takmičara korak unatrag u dijelovima koji imaju striktna vremenska ograničenja (kod takvih se dijelova mora krenuti ispočetka, s novim zadatcima).”

Ističu da su s tim pravilima takmičari upoznati u svim fazama: za vrijeme prijave i izbora natjecatelja, pri dolasku na snimanje, na probi prije snimanja i na samome snimanju.

Emisiju možete pogledati ovdje.