autoscout

Prodaje se Rolls-Royce terenac marokanskog kralja koji je imao bizarnu namjenu

rols

Marokanski kralj se volio baviti lovom, a posebno sokolarenjem. Kako bi mogao ići u lov trebao mu je odgovarajući auto, a za to se pobrinuo švicarski karoserist koji je od uglađene limuzine napravio robusnog terenca

Kralj si može priuštiti što god mu padne na pamet, ma kako to bizarno zvučalo. Ovaj Rolls-Royce je odličan primjer.

Njega je kupio marokanski kralj Hassan II. Ali njemu Rolls-Royce Camargue iz 1977. nije bio dovoljan, već ga je dao modificirati. Posao je odradio Sbarro, što u prijevodu znači da se radilo o ekstenzivnim modifikacijama.

Naime, marokanski kralj se volio baviti lovom, a posebno sokolarenjem. Kako bi mogao ići u lov trebao mu je odgovarajući auto, a za to se pobrinuo švicarski karoserist koji je od uglađene limuzine napravio robusnog terenca. Za početak je podigao šasiju i ugradio terenske gume, a onda je dekapitirao vozilo, što nije uključivalo samo krov, već i vjetrobran. On je sada pomičan kao na ratnom Jeepu Willysu, a usput su uklonjena i vrata.

Iza zadnjih sjedišta je ugrađen hromirani nosač koji služi i za smještaj sokola. Ispuh je sad bočno, ali sudeći po opisu 6.75-litreni motor nije diran. I dalje razvija 212 KS.

Standardni Camargue je koštao oko 30.000 funti što bi danas bilo oko 200.000 funti. Ova prerada se pak prodaje po istoj cijeni kao i prije nekoliko godina – za 248.000 eura. Cjelokupan opis automobila možete vidjeti na stranicama njemačkog oglasnika Autoscout24.de.