Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uznemirujući snimak

Radnik resorta gušio dubrovačkog profesora: “Hoćeš da te ubijem?”

igor legaz
Foto: Screenshot/ HRT

Ovaj put policija nije intervenirala niti je imala komentara na incident, piše HTV

Uposlenik Royal Hotels & Resorta ponovno je fizički napao dubrovačkog matematičara Igora Legaza tokom snimanja priloga za HTV-ov Regionalni dnevnik. “Satrat ću te. Hoćeš da te ubijem, ajde dođi. Nemoj snimati. Je*o te Isus u pi**u”, poručio je radnik Legazu.

Na snimci se vidi kako je djelatnik resorta uhvatio dubrovačkog matematičara rukama oko vrata i počeo gušiti. Ovaj put policija nije intervenirala niti je imala komentara na incident, piše HTV.

“Ovo je poraz države”

Podsjetimo, Legaz je prije tri dana uz pomoć građana prepilio dio ograde i zida na pomorskom dobru kod Ville Elite. I tom je prilikom radnik Royal Hotels & Resorta napao Legaza i okupljene građane te pokušao oteti kabl koji napaja pilu. Međutim, tada su reagirali policajci koji su ga odveli.

“Događaj na Vili Eliti je poraz države i svih njenih institucija. Činjenica je da je frustracija uzurpacijom pomorskog dobra širom obale ovdje doživjela kulminaciju i da su građani uzeli stvar u svoje ruke”, kazao je Marko Giljača, županijski vijećnik Srđ je Grad/Možemo.

“Mi ništa ne radimo nego obnavljamo stari put. Kad kažem mi, mislim na udrugu Divlja liga vaterpolo, koja ima djelatnost uređivanje i održavanje pristupnih puteva do mora. Mi upravo to i radimo”, objasnio je Legaz, koji obnaša i dužnost predsjednika spomenute udruge.

Zid postavljen na pomorskom dobru

Iako do plaže postoje dva prilaza, Legazu smeta što je zid postavljen na pomorskom dobru gdje je nekad bio glavni put do plaže.

“S obzirom na to da su ovo vrlo važne gradske skale, mi insistiramo da grad Dubrovnik napravi tu skale jer za taj dio treba troškova koje mi nemamo”, naveo je.

Iz resorta su najavili kako će poduzeti pravne korake.

“Možemo reći da zid ima pripadajuću dozvolu, sve u skladu sa zakonom Republike Hrvatske i taj zid je funkcionalan”, naglasio je Petar Krvarić, direktor marketinga u poduzeću Royal Hotels & Resort.

“Decenijama postoji, dio je funkcionalne cjeline vile, isto tako ima svoju svrhu, dakle, tamo vam je provalija. I ono što je jako bitno za pitanje pomorskog dobra – oduvijek su za građane postojala te i danas postoje jedina dva sigurna puta do plaže”, dodao je.