Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Taj ludi svijet

Ribe masovno iskaču iz vode i bježe na kopno (VIDEO)

18/09/2015

Stotine hiljada riba oviih dana na indijskoj obali u panici stremi kao obali i iskače iz vode na suho.

Ista pojava se događa i u Šri Lanki, takođe duž cijele obale. Još niko nije ponudio razumno i naučno objašnjenje, ali neki stručnjaci upozoravaju da ova pojava ukazuje da ribe predosjete nadolazak prirodne katastrofe u vidu razornog zemljotresa i cunamija.

Oblast u kojoj se ovo dešava je već bila na udaru razornog cunamija 2004. godine, međutim, s obzirom na to da tada nije zabilježeno ništa slično pojavi koja se sada dešava, očekuje se da bi se mogao desiti daleko razorniji zemljotres i cunami koji bi bio daleko veća katastrofa nego posljednji iz 2004., prenosi National Geographic.

Morske životinje, kao i kopnene, imaju čulo predosjećanja prirodnih pojava.

Takođe, nema nikakvih meteoroloških podataka o višoj temperaturi ili bilo kakvoj promjeni kvaliteta vode, niti se negdje u blizini desilo hemijsko trovanje, pa se to ne može uzeti kao mogući uzrok. Pitanje je da li se ikad desilo da ribe iz prirodnog staništa bježe na suho.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.