Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj u hrvatskoj

Sam sebi mjesecima produžavao bolovanje, otkriveno i na koji način

recept

Optužnicom se okrivljenog 21-godišnjaka tereti da je od jula do oktobra 2022. godine u jednom gradu na području Varaždinske županije, u cilju da si produlji trajanje bolovanja, u četiri navrata izmijenio sadržaj obavijesti o privremenoj nesposobnosti za rad

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. decembra 2022. pred Općinskim sudom u Varaždinu podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela krivotvorenja isprave, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Optužnicom se okrivljenog 21-godišnjaka tereti da je od jula do oktobra 2022. godine u jednom gradu na području Varaždinske županije, u cilju da si produlji trajanje bolovanja, u četiri navrata izmijenio sadržaj obavijesti o privremenoj nesposobnosti za rad zbog bolesti i posljedica nesreće koju mu je izdala njegova liječnica podorične medicine s trajanjem do 29. jula 2022.

To je učinio tako da je brisao datum do kojeg mu je bolovanje bilo određeno i upisivao nove datume te krivotvorio potpis liječnice i njezin pečat.

Tereti ga se da je tako prepravljene obavijesti slao na službenu adresu elektroničke pošte nadležnog zavoda za zdravstveno osiguranje radi produljenja bolovanja, čime si je neosnovano produljio trajanje bolovanja do 23. decembra 2022. godine.