ugljevik

Samo u BiH: Prodaje se cijelo etno-selo, cijena mu je 300.000 eura

unnamed

Prvobitna cijena etno – sela iznosila je 400.000 eura, ali se vlasnik u međuvremenu predomislio i cijenu snizio za cijelih 100.000 eura, tako da se sada može kupiti za 300.000 eura

Bijeljinska Agencija „Alfa“, koja se bavi prodajom nekretnina, nedavno je oglasila prodaju, ni manje, ni više, već etno – sela u Ugljeviku. Kompleks se sastoji od pet moderno izgrađenih i luksuznim namještajem opremljenih objekata, ukupne površine oko 400 metara kvadratnih, sa bazenom, kaminima u objektima i drugim neophodnim sadržajima.

Prvobitna cijena etno – sela iznosila je 400.000 eura, ali se vlasnik u međuvremenu predomislio i cijenu snizio za cijelih 100.000 eura, tako da se sada može kupiti za 300.000 eura, javlja Dnevni avaz.

Međutim, to nije jedini neobični oglas u ovoj agenciji. Slavka Đokić, agent za prodaju nekretnina, kaže da vlasnik jedne kuće u Majevičkoj ulici u Bijeljini za svoju nekretninu traži 450.000 eura. Kupac se još uvijek nije javio.

– Pandemija koronavirusa značajno je usporila potražnju za nekretninama. Kao da je sve stalo. Ponekad se jave zainteresirani za manje, jednosobne stanove i garsonjere, ali, takvih stanova obično i nema u ponudi – kaže Đokić.

Zanimljiv podatak je da se u širem gradskom jezgru Bijeljine trenutno grade poslovno – stambeni objekti na petnaestak lokacija. Investitori su uvjereni da će svi stanovi, kada ih oni izgrade, biti brzo i prodati.