Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karachi

Slonica Noor Jehan leži teško bolesna u zoo vrtu nakon pada u jezerce

Ft0j9qcXwAEkzYQ
Foto: Twitter

Khalid Hashmi smijenjen je s mjesta direktora zoološkog vrta u Karachiju 8. aprila zbog pritužbi na nemar

Noor Jehan, 17-godišnja slonica u pakistanskom zoološkom vrtu u Karachiju, teško je bolesna nakon što je pala u jezerce u malom ograđenom prostoru, piše CNN.

Odmah nakon pada, Four Paws (Čitiri šape), globalna organizacija za zaštitu životinja, preporučila je podizanje Noor Jehan dizalicom, užadima i pojasevima.

Od tada ona leži vidno slaba sa ograničenim pokretima na hrpi pijeska, naslonjena na jedino drvo unutar ograđenog prostora.

– Njeno stanje je trenutno veoma kritično. Pokušavamo sve da je spasimo – rekla je glasnogovornica Four Paws organizacije Katharina Braun. “Veoma je važno da ustane što je prije moguće, predugo ležanje na zemlji za nju može biti opasno po život”.

Noor Jehan ima ogromni hematom, nakupinu zgrušane krvi u abdomenu, pored crijevnih problema, rekao je član pomenute organizacije dr. Amir Khalil nakon što ju je pregledao prošle sedmice.

Veterinar iz Egipta je tada procijenio da Noor Jehan ima velike šanse da preživi.

Khalid Hashmi smijenjen je s mjesta direktora zoološkog vrta u Karachiju 8. aprila zbog pritužbi na nemar.

Njegov nasljednik, Kanwar Ayub, rekao je da nije siguran da li su pritužbe tačne u sedmici nakon posjete veterinara.

– Međutim, nije bilo nemara u tri dana nakon što sam imenovan, u to sam siguran – rekao je on u petak, ističući mogući nemar prema životinjama u prethodnom periodu.