Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VIRALNI HIT

Stavio kameru na svoj kofer pa snimio šta se događa s prtljagom na aerodromu

Video je postao apsolutni hit s više od 16,1 miliona pregleda
Foto: Screenshot/ TikTok

Tako šokantno i razotkrivajuće! Ovo mora da je bila jako zabavna avantura, nizali su se komentari ispod videa Thomasa Millera

Kreator sadržaja i redovni putnik, Thomas Miller, koji živi u Velikoj Britaniji, otkrio je što se zapravo događa s vašom prtljagom nakon što je predate na sigurnosnu provjeru na aerodromu.

Video koji je objavio na TikToku postao je apsolutni hit s više od 16,1 miliona pregleda, a Thomas ga je snimio nakon što je svoju torbu, a prije prijave na aerodromu, stavio kameru.

Gledatelji su mogli vidjeti kako njegov kofer prolazi kroz pokretnu traku, nekoliko puta se zaokreće i zatim prolazi pokraj člana posade. Konačno, kofer se stavlja kraj druge prtljage i spreman je za ukrcaj u avion te odnošenje na odredište.

Daily Mail piše kako više od 100.000 kofera prođe kroz aerodrome svaki dan.

Alternative Airlines, internetska stranica koja putnicima pomaže rezervisati letove s bilo kojeg mjesta u svijetu, potvrdila je tačnost Thomasove snimke donoseći detalje šta se sve događa nakon što na aerodromu predate svoj prtljag.

-Nakon prijave, vaš kofer se stavlja na pokretnu traku. Ovisno o aerodromu s kojeg polijećete, on će zatim stići do ureda za sortiranje, gdje će ih ‘roboti ili osoblje‘ organizirati u odgovarajući avion. Tokom putovanja vaša torba bit će pregledana i na sigurnosnoj kontrolnoj tački, što je slično postupku u kojem se vaš ručni prtljag skenira rendgenskim aparatom kako bi se utvrdilo ima li unutra sumnjivih predmeta.

Prtljaga se zatim premješta u avion, a posao agenata na rampi aerodroma je da osiguraju da vaša torba uđe u pravi avion. Nakon što sletite na svoje odredište, vaš će se kofer iskrcati iz aviona i premjestiti na terminal, a zatim na pokretne trake za vraćanje prtljaga, gdje ih možete pokupiti – objasnili su iz Alternative Airlinesa.

-Ne znam što sam očekivala, ali znam da sam očekivala više. Želio sam više drame! Tako šokantno i razotkrivajuće! Ovo mora da je bila jako zabavna avantura! – nizali su se komentari ispod Thomasova videa, a neki korisnici TikToka čak su se pitali je li uopće zakonito staviti kameru na torbu i snimati proces obrade prtljage.