Sve spremno za koridu u Olovu: I Mesi je dobio protivnika

korida olovo

Sve je spremno za koridu koja se održava na izletištu Buk kod Olova i na kojoj će se okupiti hiljade ljubitelja borbi bikova iz cijele Bosne i Hercegovine.

Alfa i omega koride Habib Bjelić, koji u svom vlasništvu ima nekoliko bikova šampiona i koji spada u red najboljih domaćina u Olovu i njegovoj okolini, ističe da se u srijedu, 2. maja, očekuje rekordna posjeta.

– Naša korida je tri u jedan. Uz vrhunsku koridu posjetioci mogu uživati u teferiču i vašaru. Svako će za sebe naći nešto. Borbe bikova su glavni razlog što hiljade posjetilaca iz svih krajeva BiH dolaze u Olovo. Ove godine naši gosti će uživati u 25 borbi bikova, a šlag na kraju će biti sudar šampiona, mog Medonje i Zeke Sema Selimovića iz Bihaća. Tu će biti još nekoliko fenomenalnih borbi. Našli smo adekvatnog protivnika i za Mesija, čiji je vlasnik Adis Sejdić Džango iz Visokog. Naime, on će se boriti protiv Kukana, čiji vlasnik je mesna industrija „Bajra“. To će biti tzv. borba u šeširu u kojoj vlasnici stave određeni iznos para, kao i organizator, a pobjednik osvaja sve – kaže organizator Habib Bjelić, koji ističe veliku pomoć 17-godišnjeg sina Enisa, koji brine o odgajanju bikova, ali i zeta Ese Alajmovića.

Organizator se pobrinuo i za razvnovrsnu muziku, tako da će tokom koride nastupati Aldina Bajić, “Refkini ahbabi” te Senada i “Mladi izvori”.

Ulaznica za koridu na izletištu Buk kod Olova košta 5 KM.