Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vlasenica

U biblioteci pronađeno 900 KM u jednoj od knjiga, novac vraćen vlasniku

novac, naknade
Foto: Arhiva

“Pitali smo, radi provjere, o kojoj sumi je riječ, a kada je potvrdio, pozvali smo ga da dođe po svoj novac, za koji je smatrao da je izgubljen”, rekao je Stojišić

U Narodnoj biblioteci u Vlasenici pronađeno je 900 KM u jednoj od knjiga, a novac je vraćen vlasniku, vjernom čitaocu kod kojeg je prethodno bila knjiga, rekao je Srni direktor ove javne ustanove Aleksandar Stojišić.

Stojišić je rekao da je novac pronađen kada je juče oko 16.00 časova bibliotekarka Snežana Todorović pomagala članu biblioteke da odabere knjigu iz koje je prilikom listanja ispalo ukupno 900 KM u apoenima od po 50 KM.

On je istakao da je Todorović rekla da novac nije od zaposlenih u biblioteci i da je odmah počela da pretražuje po članskim knjižicama da vidi ko je posljednji podigao knjigu.

Stojišić je istakao da su uvidom u članstvo vidjeli da je jedan od čitalaca uzimao pomenutu knjigu, nakon čega su ga pozvali. Čitalac čiji su inicijali O.O. potvrdio je da je podigao tu knjigu i uredno je vratio u biblioteku, ne sluteći da je u nju stavio novac.

“Pitali smo, radi provjere, o kojoj sumi je riječ, a kada je potvrdio, pozvali smo ga da dođe po svoj novac, za koji je smatrao da je izgubljen. Naš sugrađanin je došao u biblioteku, preuzeo novac, zahvalio radnici biblioteke i počastio nas, jer mu je to bila želja”, rekao je Stojišić.

Stojišić je naglasio da je u njihovoj ustanovi na prvom mjestu briga o čitaocima i to da posjetioci imaju povjerenje u radnike biblioteke i njihovo poštenje.

Narodna biblioteka u Vlasenica ima više od 400 članova i dva puta godišnje, u aprilu i septembru, organizuje besplatna učlanjenja, te raspolaže sa 30.000 naslova.