Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Morska neman

U Hrvatskoj iz mora izvučen osam metara dug morski pas

4d3a9192c3997df6aff3

Prema riječima očevidaca, jadna je riba bila umotana u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje

U petak predvečer bacio sam u more 60 metara od obale, u uvali Ligard u Savudrijskoj vali, tri mreže, a potom drugi dan ujutro pronašao samo dvije. Treću mrežu kao da je neko izvukao. Ali prilikom potrage pokazalo se kako se u nju zapetljao ogroman morski pas dug između sedam i osam metara koji je sve povukao na dno. Morao sam tražiti pomoć. Ispričao je ukratko ribar Ivan Pavelić iz Savudrije za lokalni portal Ipress.

Morsku neman nije mogao iz mreže sam izvući jer bio je sam, pa je pozvao prijatelje koji su mu pomogli dodatnom brodicom dotegliti je do savudrijske luke.

Foto: Ipress

Ali tada je nastala prava drama jer niko nije očekivao kako je ulov u mreži ustvari zaštićenimorski pas planktonaš dug gotovo osam metara i težak skoro dvije tone.

Foto: Ipress

Prema riječima očevidaca, jadna je riba bila umotana u 140 metara mreže što je otežalo ribarima njegovo oslobađanje. Na površinu je izvučen tek njegov rep, a koji je prema procjeni ribara,bio širok oko dva metra što je odgovaralo i njegovoj dužini i težini.

Foto: Ipress

Ostatak mreže nakon tog zahvata naprosto je skliznuo prema dolje, a obzirom da je morski pas davno znakove života, ponovno je otegljen i pušten u morske dubine.

Niko ne zna je li psina nakon svega preživjela, a ovaj neočekivan morski ulov evidentirala je i policija. Prema neslužbenim informacijama nadležna se veterinarska služba nije pojavila u luci Savudrija, pa će valjda prema fotografijama moći se zaključiti radi li se o kitopsini ili nekoj drugoj vrsti.