Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španija

U jeku epidemije DJ pije “Jäger” i potom iz usta prska masu oko sebe

New Project (47) (1)

Nakon što je snimka stigla na internet Satomayor se ispričao zbog svojih postupaka i priznao da ga je “sramota i da mu je žao” zbog onoga što se dogodilo

Snimka DJ-a koji pije iz boce Jägermeister, a potom iz usta prska publiku oko njega, zgrozila je sve koji su je vidjeli. Snimka je osvanula na internetu u jeku novog vala epidemije korona virusa u Španiji.

Šokantna snimka pokazuje DJ-a Fali Sotomayora u Kokun Ocean Clubu u španskoj regji Costa del Sol (Andaluzija) kako s ispija alkohol a onda pljuje po masi oko njega.

Scena dolazi samo nekoliko dana nakon što su ministri odlučili ponovno uspostaviti karantinska ograničenja putovanja u Španiju.

Nakon što je snimka stigla na internet Satomayor se ispričao zbog svojih postupaka i priznao da ga je “sramota i da mu je žao” zbog onoga što se dogodilo.

“Prihvaćamo potpunu odgovornost za ovaj incident i sramimo se i žao nam je zbog onoga što se dogodilo”, rekli su iz DJ-evog PR tima i dodali:

“Kokun Ocean Club nije ni na koji način odgovoran za naše postupke i u potpunosti poštuje socijalno distanciranje. Video je snimljen u periodu kada nisu bile uvedene mjere.”

Prema lokalnim medijima incident se dogodio 7. jula, a video je objavljen na Facebooku u subotu.

“No hay excusas, ahora solo queda arrepentirse”: Les Castizos pide disculpas por el evento en Torremolinos

“Nos sentimos muy dolidos, avergonzados y arrepentidos por los hechos” La Junta de Andalucía ha anunciado que tras la difusión este sábado de un vídeo grabado en un local de ocio de Torremolinos (Málaga) en el que se observan “comportamientos que incumplen toda medida de protección y seguridad ante el coronavirus”, ha iniciado las gestiones necesarias para averiguar las circunstancias del evento y las responsabilidades que puedan derivarse.

U petak je špansko ministarstvo zdravstva prijavilo 3.092 nova slučaja koronavirusa u zemlji, što je najveći skok otkako je u junu ukinuta vanredna situacija.