Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U ovom restoranu možete platiti brojem followera na Instagramu (FOTO)

instagram_restoran

Promocija na društvenim mrežama postala je iznimno važna u današnjem svijetu. Prepoznali su to i vlasnici jednog restorana u Milanu koji mušterijama nude plaćanje prema broju followera na Instagramu.

Matteo i Tomaso Pittarello, vlasnici restorana “This is not a Sushibar” u Milanu, u svom objektu nude tri načina plaćanja. Osim klasičnih – kešom ili karticom – ondje se može plaćati brojem pratitelja na Instagramu, piše The Oddity Centra. Ideja je jednostavna – što više pratitelja imate, to više možete pojesti bez da potrošite i cent.

No njihova ponuda ne odnosi se samo na zvijezde te društvene mreže sa stotinama hiljada followera. Kupci koji ih imaju između 1000 i 5000 dobit će besplatnu porciju sushija, a za 5000 do 10.000 pratitelja gosti mogu dobiti dvije besplatne porcije, dok oni koji imaju više od 100 hiljada pratitelja, svoj puni ručak odnosno večeru uopće ne moraju platiti.

Jedina caka je da broj pratitelja nije dovoljan, već je potrebno objaviti fotografiju na Instagramu uz hashtag #thisisnotasushibar.

“Danas je oglašavanje na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, ono što najbolje pali”, kažu braća. Novu ponudu predstavili su 11. oktobra, no zasad nisu sigurni koliko dugo će trajati.