Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Učenica snimila seks direktora i profesorice hemije u školi

of_2036738b
Direktor i profesorica jedne britanske škole nalaze se pred otkazom nakon što je neimenovana učenica snimila zvukove seksa koji su dopirali iza zatvorenih vrata školskog ureda.Graham Daniels, 51-godišnji direktor, i Bethan Thomas, 37-godišnja profesorica hemije, u utorak su imali saslušanje pred disciplinskim odborom. Ukoliko budu okrivljeni za “neprimjereno i neprofesionalno ponašanje”, bit će to kraj njihovih karijera u prosvjeti.

Cijeli je incident završio u fokusu javnosti nakon što je snimku, na kojoj se čuju uzdasi i stenjanje, jedna od učenica objavila na internetu. Zvukovi su dolazili iz ureda direktora. Ubrzo je škola dobila pritužbu na snimku te ju je pregledala školska inspekcija.

I Daniels i Thomas dali su otkaze nakon što se snimka pojavila. Međutim, ukoliko budu okrivljeni prijeti im izbacivanje iz registra nastavnika, što znači da više neće smjeti raditi u britanskom prosvjetnom sistemu. U školi je, inače, bilo poznato da je par u nekoj vrsti veze.

– To je rezultiralo snimkom njihova seksualnog čina. Učenica je to podijelila s drugima. To je očito neprihvatljivo ponašanje dvoje profesionalaca na području škole tokom nastave – kazala je Louise Price, dužnosnica škole te dodala kako je učenica čekala ispred ureda da ju pokupe njezini roditelji.

Gospođa Thomas je prišla djevojčici upitavši je što još radi u školi prije no što je pokucala na vrata Danielsovog ureda. Direktor ju je pozvao unutra i ubrzo su se čuli “zvukovi ljudi tokom seksa”.

– Djevojčici je postalo neugodno te je nakon snimanja zvukova napustila školu i pričekala roditelje ispred zgrade – priča Price.

Nakon što je snimku na svoj Facebook profil postavio jedan od učenika, Daniels je saznao za njezino postojanje te je od učenika zatražio da ju ukloni. Idući dan ga je pozvao u svoj ured i vidno šokiran ga upitao je li napravio što je od njega tražio.

Price navodi kako je moral učitelja pao nakon što je snimka izašla u javnost. Još je nekoliko školskih dužnosnika potvrdilo kako je uhvatilo par u strastvenom poljupcu.

Situacija se bila toliko rasplamsala da je učenicima u školi rečeno da zanemare snimku i fokusiraju se na ispite. Nakon što su počeli dijeliti snimku po društvenim mrežama, zabranjeno im je pričati o tome jer to “narušava ugled škole”.

Dužnost direktora preuzeo je Danielsov zamjenik Simon Davies dok se zamjena za Thomas još uvijek traži. Ona je trenutno posao pronašla u drugoj školi. Inače, i Daniels i Thomas su u brakovima. Njihovo saslušanje trajat će tri dana.