Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Umočio noge u more, sljedećeg trenutka bio je obliven krvlju (VIDEO)

sam copy

Australijski tinejdžer Sam Kanizay(16) je samo želio da se odmori nakon fudbala i pokvasi noge u moru na plaži u Brightonu. Kada je pola sata kasnije izašao iz vode, sa njegovih nogu curila je krv u velikim količinama, prenosi New York Times.

Doktori i naučnici su bili zaprepašteni njegovim ranama i činjenicom da on ništa nije primjetio. Još uvijek nije jasno šta ga je napalo.

Vodeća teorija kaže da su u pitanju morske vaši – grupa sitnih zglavkara, koje se obično parazitski hrane ribama najčešće mrtvim. Kada ujedu ljude obično ostanu tragovi poput osipa.

Semov otac Gerold je rekao da je on došao kući sa “povredom nalik ratnoj” i da krvarenje iz nogu nije prestajalo.

Gerold je riješio da ispita o čemu se radi pa je stavio parče sirovog mesa u vodu gdje je njegov sin napadnut. Objavio je video na kojem se vide stotine malih morskih bića kako se hrane mesom.

Pitanje je međutim, da li su bića sa snimka izujedala momka.

Alister Pur, profesor sa Univerziteta Novi Južni Vels kaže da na snimku nisu morske vaši već amfipode, za koje nije poznato da su ikada napale ljude.

– Možete da privučete mnoge životinje u moru pomoću sirovog mesa. Interesantan je snimak, ali to mi ne dokazuje da su oni izujedali njegove noge – rekao je on.

On smatra da je razlog što su morske vaši ili neka slična bića napala Sema u tolikom broj taj što je u toj oblasti vjerovatno bilo mrtvih riba, pa ih je zato bilo mnogo.

Eksperti tvrde da su takvi slučajevi veoma rijetki i da nema razloga za paniku.

https://youtu.be/75gf_jGM5J8