Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

promocija u londonu

Uskoro će i očevi moći dojiti bebe?!

dojenje bebe
dojenje

U setu opreme nalaze se i neki dijelovi poput pumpice i prsluka nalik grudnjaku

Iako je roditeljstvo danas ravnopravno, mame još uvijek ulažu puno više vremena u vrijeme provedeno s djecom. Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Marriage and Family usporedilo je vrijeme provedeno na kućanske poslove, poslovne obveze i brigu o djeci i došlo do podatka da žene, nakon rođenja djeteta, rade u prosjeku 21 sat više, a muškarci 12,5 sati sedmično više. Jedan od faktora koji tome najviše doprinose je dojenje. Ali to bi se moglo promijeniti zahvaljujući izumu jedne britanske studentice.

Marie-Claire Springham osmislila je takozvanu opremu za hranjenje na prsima koja bi trebala postati dostupna na tržištu u roku od pet godina. Ova oprema omogućila bi očevima zalihu hormona progestina koji bi trebali početi uzimati kada njihove bolje polovice saznaju da su trudne. Taj hormon trebao bi potaknuti razvoj mliječnih žlijezda.

Šest sedmica prije rođenja bebe, očevi bi trebali početi uzimati još jedan hormon naziva domperidon, a koji stimulira prolaktin, hormon koji potiče proizvodnju mlijeka.

U setu opreme nalaze se i neki dijelovi poput pumpice i prsluka nalik grudnjaku.

“Bila sam šokirana kada sam doznala da više od polovice novopečenih majki doživljava emocionalne probleme nakon porođaja ili čak tokom trudnoće i da očevi često pate, osjećaju se isključenima i strahuju da se neće moći nositi s novonastalom situacijom. Okidač za depresiju često je pritisak na majke zbog dojenja pa sam osmislila ovaj komplet koji bi trebao pomoći parovima da budu još ravnopravniji i međusobno sebi pomažu”, izjavila je Sprinhgam.

Njen proizvod predstavljen je u Londonu gdje je osvojio nagradu za dizajn, a Springham se nada da će potaknuti daljnju raspravu o mentalnom zdravlju roditelja.