Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj u BiH

Vatrogasci u ekstremnim uslovima spasili izgubljene lovačke pse s planine

psi

Životinje su bile izgladnjele, promrzle i na rubu snage

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana iz Lištana – Livno u nedjelju su u ekstremno nepovoljnim vremenskim uvjetima s planinskog dijela Dinare spasili izgubljene lovačke pse.

Kako je rečeno iz ovog livanjskog vatrogasnog društva, vatrogasci su na teren izašli nakon poziva da pomognu u potrazi za nestalim psima na Dinari.

– Prije sedam dana vlasnik i dva psa bili su u lovu na planini, na granici Hrvatske i BiH. U jednom trenutku psi su otišli od vlasnika i od tada im se izgubio svaki trag – priopćili su iz DVD-a Sv. Ana.

Istaknuli su kako je vlasnik odlučio sam poći s hrvatske strane granice u potragu za psima, ali zbog nevremena nije stigao daleko. Tada su se u potragu uključili zapovjednik DVD-a sv. Ana zajedno s još tri člana. Put je, kako kažu, bio nemoguć, snijeg je bio velik, a spasitelji su se probijali vozilom sat vremena te pješačili tri sata do kućice u kojoj su ih našli.

Životinje su bile izgladnjele, promrzle i na rubu snage. Vatrogasci su ih nahranili, na rukama odnijeli do vozila te spustili do Lištana gdje ih je dočekao presretni vlasnik, navode iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sv. Ana Lištani -Livno.