Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veteran Drugog svjetskog rata u 90. godini shvatio da je žena

patrick

Vojni veteran iz Drugog svjetskog rata u svojoj je devedesetoj godini života shvatio da je žena. Patricia Davies, iz engleskog Leicestershirea, nakon godina skrivanja odlučila je javno obznaniti da se osjeća kao žena. Još od svoje treće godine života znala je da je žensko, ali je živjela u strahu od toga što će reći porodica i društvo, piše Daily Mail.

Prošle je godine odlučila “prijeći” na ženski spol i počela s medicinskom primjenom ženskih spolnih hormona – estrogena.

Penzionisana fotografkinja služila je vojsku između 1945. i 1948. godine, a tvrdi da želi doživjeti stotu kao i njezina ujna.

– Osjećala sam se kao da mi je pao ogroman teret s leđa. Živjela sam u laži i bila tiho, sve dok nisam rekla nekim komšijama. Njihov savjet je bio: Ne brini, sve dok si sretna, kaže Patricia, rođena kao Peter. Priznaje da se u mladosti igrala sa ženskim igračkama i željela biti vila, što njenim roditeljima nije bilo čudno.

– Oduvijek su me privlačile žene, ali ne u seksualnom smislu. Željela sam biti poput njih, a to što nisam mogla dosad me nije sputavalo. Uvijek sam gledala na vedru stranu života sa svojim ludim smislom za humor.

U vojsci je bila tri godine, sredinom četrdesetih godina prošlog stoljeća, a udala se nekoliko mjeseci nakon odsluženog vojnog roka.

Tokom boravka u vojnim snagama, bila je na Dalekom istoku, u Indiji, istočnoj Africi i Palestini. Tvrdi da u ono vrijeme transseksualnost nije bila previše poznata i da bi bila klasificirana kao homoseksualac, a vjerovatno i završila u zatvoru.

Patricia, bivši Peter, bila je u braku 63 godine, a njena supruga preminula je prije šest godina. Nakon priznanja, Patricia se učlanila u grupu podrške transseksualnim osobama, a ljudi su njenu veliku životnu promjenu prihvatili pozitivno.