Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vaginalne masaže novi hit na Zapadu

hit masaza

Profesionalne vaginalne masaže novi su svjetski hit za koji su žene diljem svijeta spremne potrošiti mnogo novca. Kako piše Mirror, samo jedna takva masaža stoji oko 500 eura, a žene se za njih odlučuju kako bi se “riješile stresa” i poboljšale svoj seksualni život.

Takve masaže poznate su pod imenom “yoni”, što znači “sveti portal”, a uključuju kombinaciju milovanja, dubokog disanja i penetracije prstom.

“Kada u meditaciju uključimo dodir, to je prilika za čišćenje energije”, kaže profesionalni seksolog Isis Phoenix, koji napominje da tretman ne uključuje nužno orgazam.

Ipak, svoje klijentice potiče da se “vokalno izražavaju” tokom masaže, kako bi isto kasnije ponovile i u vlastitoj spavaćoj sobi.

“Ponekad se osjećam tužnom, ponekad osjećam kako me prožima orgazmička energija, ponekad osjećam kako mi je tijelo obamrlo, a ponekad jednostavno meditiram”, objasnila je svoje iskustvo jedna od korisnica, Vanesa Muradian, dodajući da se nakon masaže osjeća snažno i samouvjereno.

Yoni masaže donekle su slične od ranije poznatim “orgazmičkim meditacijama”, u kojima se žene okupljaju zbog grupnih masturbacija. Ovi tretmani pak obećaju korisnicima “bolje stanje svijesti, kvalitetniji intimni život i jače orgazme”.

Nije doživjela orgazam cijeli život: Sve sam probala, nije pomoglo

Tokom “orgazmičkih meditacija” žene se skinu od struka nadolje, a voditelj grupe 15 minuta masira klitoris dok ostali sudionici promatraju. Voditelj pritom detaljno opisuje vaginu kojoj se posvećuje – boju, teksturu i oblik. Ovakve grupe poznate su kao “gnijezda”.

Ovaj je trend još 2001. godine pokrenula Nicole Daedone iz San Francisca, a sada broji više od 10 hiljada poklonika – mnogi od njih su i penzioneri u devetom desetljeću života.