Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Van Dammova kćerka je ljepša i opasnija od tate

filha-van-damme-fera-artes-marciais_0

Sa slavnim je ocem glumila u nekoliko njegovih filmova, ali 25-godišnja kći Jeana Claudea Van Dammea uglavnom se držala podalje od medijske pažnje. Ali, lijepa Bianca sada je progovorila o svom životu i odnosu s tatom za Daily Mail – i čini se da je naslijedila slavne borilačke gene.

Biancina majka je bivša bodybuilderica Gladys Portugues, a i ona sama se godinama bavi sportom, borilačkim sportovima i glumom.

Iako su je, kako sama kaže, borilačke vještine “živcirale”, sanjala je o nastupu na Olimpijadi, ali povreda ju je spriječila da taj san i ostvari.

Umjesto toga, okrenula se glumi.

“Ne želim biti sjena vlastitog oca. To je ono što često budu djeca slavnih roditelja, ali ja se radije borim sama. Ne volim ići lakšim putem, idem na audicije i ne predstavljam se tatinim prezimenom. Ponekad mi ljudi prilaze i govore mi kako se dive mome ocu. To je lijepo, ali kakve to zapravo ima veze sa mnom?”, kaže Bianca, dodajući da je kao dijete bila vrlo sramežljiva i imala je tek nekoliko prijatelja.

Uz glumu, danas ipak promovira i sportski način života.

“Želim djevojčicama pokazati da istovremeno možete biti snažni, mišićavi i ženstveni. Da možete kao dama sjediti u večernjoj haljini u restoranu, a zatim stati u ring i pošteno namlatiti nekoga, a ostati ženstveni. Moj je otac mojoj generaciji predstavio borilačke vještine, a ja želim nastaviti njegovim koracima”, zaključila je Bianca.

S tatom je tokom odrastanja često imala turbulentan odnos, ali sada je, kaže, sve u redu.

“Često se čujemo i družimo, ali ne idemo na kave i ne filozofiramo o smislu života. Radije odemo u teretanu i mlatimo po vreći”, kaže kći Van Dammea.