Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za nju traže 455 miliona dolara: Zavirite u najskuplju kuću Evrope

Palais Bulles

Palais Bulles (balončić-palača) popularni je naziv za kuću u Cannesu, koja je ujedno i najskuplja kuća u Evropi, prema Christie'sovoj listi.

Naziv je jasan jer prvi pogled na kuću ostavlja utisak na svakoga – futuristička kuća dizajnirana je da izdaleka izgleda kao nakupina mjehurića.

Izgrađena je za slavnog modnog dizajnera Pierrea Cardina, koji je mogao uživati u 10 spavaćih soba i velikoj sferičnoj dnevnoj sobi te prostranim vrtovima zajedno s bazenima i jezercima.

Ali, da bi postali vlasnikom ovog imanja trebate biti među ekstremno bogatima, jer je vrijednost kuće 455 milijuna dolara.

Dizajnirao ju je mađarski arhitekt Antti Lovag, a gradila se između 1975. i 1989. godine. Razumljiv je i naziv palača jer imanje više izgleda kao selo, a ne kuća.

#PalaisBulles #greencouch

Fotografiju objavljuje Green Couch (@green.couch)

Velika dnevna soba podsjeća na neki set iz SF filmova, a čak je i garnitura za sjedenje okrugla.

Primaća soba uređena je iznimno neobičnim namještajem.

U jednoj od kupaonica, koje izgledaju kao spa centar, umivaonik i kada su okrugli, a u kući će teško biti naći jednu ravnu liniju.

What my dreams are made of #stellaadores #bathroomgoals #pierrecardin #PalaisBulles

Fotografiju objavljuje Stella von Senger und Etterlin (@stella_vonsenger)

Tako je i stubište lišeno pravilnih linija.

Kad dođe vrijeme da izađete iz kuće, dočekat će vas vrtovi koji se prostiru na više od 8500 kvadrata, a u njima su brojni bazeni i jezerca.

Dramatični stil kuće i cijelog imanja naglašava i vlastitu pozornicu s 500 mjesta za razne manifestacije i koncerte uz fantastični pogled na more.

https://youtu.be/oAjcLQeQLFw

Noću, osvijetljena kuća poprima potpuno drugačiji dojam, a iz zraka je cijelo imanje jednako impresivno.