Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

od 20. do 23. juna

Amko komerc ponosni prijatelj internacionalnog turnira Sarajevo Trophy

Glavni ciljevi ovog projekta su promocija i razvoj fudbala, kao i isticanje turističkih i kulturnih znamenitosti Kantona Sarajevo. Ovakve inicijative ne samo da obogaćuju sportsku scenu, već i pospješuju kulturnu razmjenu i jedinstvo među učesnicima i posjetiocima

Amko komerc s ponosom objavljuje svoje partnerstvo s prestižnim internacionalnim turnirom “Sarajevo Trophy”, koji će se održati u Sarajevu od 20. do 23. juna 2024. godine. Ova saradnja predstavlja značajan korak u podršci i promociji bosanskohercegovačke sportske scene, pokrećući visokokvalitetno fudbalsko takmičenje u Sarajevu s ciljem da postane redovan dio godišnjeg kalendara velikih evropskih klubova. Turnir organizuje “Akademija fudbala Sparta” i okupiće oko 3000 učesnika iz devet zemalja.

Glavni ciljevi ovog projekta su promocija i razvoj fudbala, kao i isticanje turističkih i kulturnih znamenitosti Kantona Sarajevo. Ovakve inicijative ne samo da obogaćuju sportsku scenu, već i pospješuju kulturnu razmjenu i jedinstvo među učesnicima i posjetiocima.

Za najbolje ekipe biće obezbijeđene timske i individualne nagrade. Iz Akademije fudbala Sparta ističu da su posebno ponosni što će prvi put u historiji turnirskih fudbalskih takmičenja dodijeliti nagradu najboljem odbrambenom igraču, u znak sjećanja na bivšeg člana škole fudbala Lokom i Top gol koja je prethodila formiranju Akademije fudbala Sparta, nedavno tragično ubijenog Farisa Pendeka. Amko komerc, kao dugogodišnji podržavalac lokalne sportske zajednice, s ponosom preuzima ulogu pokrovitelja ove značajne nagrade, prepoznajući važnost i vrijednost ovakvih inicijativa u očuvanju sjećanja na talentovane mlade sportiste.

Ova nagrada služi kao ozbiljno upozorenje i poziv na akciju za sve nas – da osiguramo da se ovakve tragedije više ne ponavljaju i da potičemo prijateljstvo i druženje među vršnjacima, umjesto nasilja.

Pozivamo sve ljubitelje sporta da uživaju u turniru i podrže mlade fudbalere iz različitih evropskih zemalja. Zajedno proslavimo sport, prijateljstvo i sačuvajmo sjećanje na Farisa Pendeka, poručuju.