Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"The towel workout"

Amra Džeko: Svaku trudnoću iznijela sam treninzima od početka do kraja

New Project (52)

Slušajte svoje tijelo. Ne forsirajte se (trudnice posebno). Meni nekad jednostavno dodje da mi se ne trenira- onda preskočim

Bilo kada i bilo gdje- potrebna su vam samo dva manja peškira ili bilo šta što će bolje da klizi po parketu ili pločicama (majica, krpa..).

Možete raditi na vrijeme (30-40 sekundi po vježbi, podijelite vrijeme ako se vježba radi na dvije strane) ili na broj ponavljanja (10-20). I tako 3 do 4 kruga. Odmor izmedju krugova 2-3 minute.

Kao što znate, ja se nalazim u blaženom stanju, 16 sedmica trudna… osjećam se odlično, i samim tim obavljam skoro sve vrste treninga kao i prije trudnoće (uključujući crossfit i vježbe s tegovima).

Nemam komplikacije, sve je kako treba… sportom se bavim od svoje 6. godine i nikada nisam prestajala. Ovo je moja 4. trudnoća, i prethodne 3 sam iznijela svakodnevno trenirajući od početka do kraja.

Imam sreću da zaista uživam svih 9 mjeseci, i svjesna da sam jedna od rijetkih sretnica, napominjem da je svaka trudnoća i svaka žena drugačija, da u zavisnosti od vaših fizičkih aktivnosti koje ste obavljale prije drugog stanja i trenutne zdravstvene slike, zajedno sa doktorom treba da odlučite koje stvari smijete raditi, a koje ne.

Slušajte svoje tijelo. Ne forsirajte se (trudnice posebno). Meni nekad jednostavno dodje da mi se ne trenira- onda preskočim. Ali uglavnom se puno bolje osjećam u toku i poslije treninga, sretnija sam… a samim tim je i beba. Uživajte, poručila je svojoim pratiocima na Instagramu Amra Džeko, supruga bh. reprezentativca Edina Džeke.

Bračni par Džeko, podsjećamo, očekuje svoje treće zajedničko dijete. Amra iz prvog braka ima kćerku Sofiju, a u braku s Edinom rodila je Unu i Danija.