Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deseta “Race for the cure”- Trka/Šetnje za ozdravljenje (VIDEO)

cure
Svjetski brendirani događaj “Race for the cure” (Trka/Šetnja za ozdravljenje) ove godine slavi deseti rođendan. 
 
Tim povodom, 7. oktobra 2017. godine na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu od 11.00 sati, biće održan porodični dan koji je sadržajem i programom prilagođen svim uzrastima.
 
Trka/šetnja za ozdravljenje je jedinstveni događaj čiji je cilj da se okupi što više građana kako bi se poslali poruke podrške u  borbi i prevenciji karcinoma dojke.
 
Podsjećamo da se na Visonovom šetalištu u Sarajevu od 2008, svake godine okupi hiljade osoba koje su preživjele bolest, njihovi prijatelji, građani, porodice, timovi učenika, poznate ličnosti i zajedno šalju poruku podrške svim ženama u cilju osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.
 
Registracije za ovaj događaj traju od početka septembra u više gradova širom zemlje. Prilikom registracije učesnici na poklon dobijaju brendiranu majicu Trke/šetnje i pravo da učestvuju na ovom jedinstvenom događaju. 
 
Ove godine organizatori su obezbijedili online registraciju preko linka na stranici www.kupikartu.ba.
 
Sva sredstva prikupljena od registracija utrošiće se za kupovinu poklon paketića za svaku novooperisanu ženu u BiH, kao i besplatne mamografske preglede u ruralnim područjima.
 
Podsjećamo, JDC/Komen “Race for the cure”- Trka/Šetnja za ozdravljenje se u BiH održava od 2008. godine, a cilj je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke. U oktobru 2016. godine je registrovano 7.300 hiljada učesnika. 
 

 „Race for the cure“ održava se u više od 150 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi.