Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dom mladih Sarajevo

Dijamantski jubilej: 60 godina Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu

sajam sport zdravlje turizam
Foto: Plakat

Svečano obilježavanje ovog izuzetnog jubileja bit će održano od 26. do 29. oktobra u sklopu kojeg će biti održan i 1. Sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023.”

Od 26. do 29. oktobra bit će obilježen Dijamantski jubilej – 60 godina postojanja i izuzetnih dostignuća Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu. U sklopu obilježavanja planirano je niz aktivnosti. Jedan od tih događaja je i 1. sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma 2023, koji će se održati od 27. i 28. oktobra u srcu Sarajeva, u Domu mladih u Centru Skenderija.

Plan aktivnosti je raznolik i inspirativan:

  1. Svečana akademija povodom 60 godina Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu obilježit će dugogodišnji doprinos u oblasti sporta, tjelesnog odgoja i obrazovanja.
  2. Međunarodni simpozij “Nove tehnologije u sportu” okupit će stručnjake iz oblasti sporta, turizma i zdravlja kako bi ponudili najnovije informacije koje oblikuju budućnost pomenutih oblasti, a kreiraju zajedničke vrijednosti sporta, zdravlja i turizma.
  3. Stručne panel diskusije iz oblasti sporta, zdravlja i turizma pružit će duboki uvid u aktuelne teme i trendove, a gosti panelisti prenijet ce vam jedinstvena lična i aktuelna iskustva.
  4. Promocija 100 godina košarke i prezentacija knjige “Košarka u BiH od nastanka do 1950.” će predstaviti bogatu baštinu sporta, timskih sportova pogotovo košarke u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju 1. sarajevski sajam sporta, zdravlja i turizma organizatori očekuju veći broj izlagača iz oblasti koji će vam predstaviti najnovije proizvode i usluge. Za posjetioce sajma organizatori su pripremili i grupne treninge sa najvećim fitness centrima u BiH kako bi se svi posjetioci inspirisali za aktivniji životni stil.

-Pridružite nam se na aktivnostima proslave 60 godina postojanja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja kako bismo zajedno istražili nove horizonte sporta, zdravlja i turizma, i proslavili dijamantski jubilej – poručuju organizatori.

Aktivnosti proslave 60 godina jubileja se dešavaju u periodu od 26. do 29. oktobra, a Sajam sporta, zdravlja i turizma 27. i 28. oktobra u Domu mladih u Centru Skenderija.