Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica skočila pred auto da bi spasila dvije male drugarice

Kiera Larsen

Desetogodišnja djevojčica iz Kalifornije poginula je spasavajući dvije mlađe devojčice gurnuvši ih sa puta dok je na njih velikom brzinom išao džip.

Kiera Larsen igrala se sa svoje dvije drugarice Adison (1) i Emmom Jenkins (2) kada je na njih velikom brzinom naletio džip u blizini San Dijega. Djevojčica je instinktivno regovala i gurnula dvije djevojčice u stranu, nakon čega je automobil naletio pravo na nju.

Istražitelji i dalje pokušavaju da utvrde zašto je “mercedes SUV” skrenuo na prašnjavi put u blizini kojeg su se djevojčice igrale oko 5 sati popodne, a lokalne novine smatraju da je možda pokrenut od strane drugog djeteta.

“Ona je zaista heroj. Ona će zauvijek biti moj anđeo čuvar”, izjavila je majka preživjelih djevojčica Alissa Jenkins.

“Ona je spasila živote obe moje ćerke. Ovo su moje dvoje djece i oboje su mogli da odu u jednom trenutku, a ona je iskoračila i uradila ono što je najbolje znala da radi – a to je da zaštiti ljude oko nje.”

Kiera je pretrpila ozbiljne povrede kada je udarilo vozilo, da bi kasnije preminula u bonici.

“Dijete je umrlo herojski, ona se žrtvovala za drugo dvoje malo djece”, izjavio je policijski oficir.

Jenkins i njen vjerenik Jonathan Gusich rekli su da je Kiera bila “velika sestra” djevojčicama.

“Ona ih je uvijek tražila da bude sa njima i na kraju je dala svoj život za djecu. Ne znam kako da joj se odužimo. Ona je anđeo čuvar i one su ovdje zbog nje”, izjavio je Gusich.

https://www.youtube.com/watch?v=TRt-GcLdGdY