Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčicu (6) sa Downovim sindromom nisu htjeli u školi plesa, ponizila ih snimkom

djevojcica – down sindrom – ples

Kad je šestogodišnja Ana Malaniuk iz Kanade poželjela da se upiše na časove plesa, instruktorka je njenoj majci rekla da ne mogu da je prime jer “ne zadovoljava standarde škole”.

Kad god Ana čuje muziku ona zapleše, zato je njena majka Sonja odlučila da je upiše na časove plesa. Ali, bilo je mnogo teže nego što je očekivala.

“Imali smo veoma loše iskustvo. Rekli su nam da ona ne zadovoljava standarde škole jer ima Downov sindrom”, rekla je Sonja za “Global News”.

Ali, to ih nije zaustavilo. Otišle su u drugu plesnu školicu gdje su ih dočekali raširenih ruku.

“Veoma je važno da kada neko dijete izrazi želju za plesom da mu se ta želja i ostvari”, rekla je Amanda Desousa, direktorka školice.

“Ona je prava radost na našim treninzima. Pomogla mi je da postanem bolja učiteljica”, rekla je njena nova instrutorka Shae-Lyn Bates, uz koju je Ana procvjetala.

Djevojčica se inače trenutno priprema za svoje prvo takmičenje i to nakon godinu dana treniranja.

“Dobila je na samopouzdanju, upoznala je mnogo drugara. Divno je vidjeti je na sceni, sa učiteljima, sa osmijehom… Divno je vidjeti da neko zna i ima želju da da šansu”, dodala je njena mama Sonja.

Ova nevjerovatna djevojčica iz Edmontona je nakon samo jednog videa postala hit na društvenim mrežama, a samo na Facebooku snimak na kojem pleše dosad je vidjelo više od 14 miliona ljudi.

Ana from Edmonton

Hey Canada! This is one of the cutest and most impressive things we've seen in a while. Check out Ana from Edmonton showing off her fantastic dance skills. Thank you Sonja Malaniuk, for sending this in – and thanks to Ana for making our day a little more awesome. :)If you have a Dance On 3/21 video from #WorldDownSyndromeDay, send it in! Email it to kaitlynp@cdss.ca or post it on our Facebook wall! #SeeTheAbility #Downsyndrome

Posted by Canadian Down Syndrome Society on 23. Mart 2016