Djevojčicu koja je izgubila oba roditelja vršnjaci zasuli odvratnim porukama

zlostavljanje djevojčica

Koo stoji iza anonimnih poruka neprimjerenog sadržaja upućenih jednoj maloljetnici iz Dubrovnika? Na tome, potvrdili su iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske, od danas rade iako još uvijek nisu zaprimili nijednu službenu prijavu, a očito je da se radi o vršnjačkom nasilju, javlja Dubrovački vjesnik.

Fotografije odvratnih poruka upućenih djevojčici javno su objavile neke dubrovačke mame ne vjerujući svojim očima što su pročitale, a poruke su se društvenim mrežama proširile poput epidemije i alarmirale brojne roditelje koji su počeli prekopavati internetsku aplikaciju svoje djece u kojoj su poruke stizale.

Djevojčicu su vršnjaci brutalno zasuli pogrdama, a povod, je, vidljivo je iz poruka, što je izgubila oba roditelja. Čitajući poruke vidljivo je kako se prema djevojčici već neko vrijeme provodi vršnjačko nasilje.

Policija je prema takozvanom javnom pogovoru, bez obzira na izostanak službenih prijava, pokrenula mjere iz svoje zakonske nadležnosti kako bi se utvrdilo tko stoji iza poruka degutantnog sadržaja, a koje nažalost ispisuju maloljetni prsti vršnjaka ove dubrovačke djevojčice.

Policija će utvrditi i postoje li u svemu elementi kaznenog djela ili prekršaja jer ovakav vid nasilja u nekim bi se okolnostima mogao svrstati u kazneno djelo prijetnje, a pod istragom bi se mogli naći i roditelji ovih nasilnika.

O svemu će policija obavijestiti i DORH, ali i Centar za socijalnu skrb.