Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dnevni list New York Daily News prodan za jedan dolar

New York Daily News

Američka kompanija Tronc, vlasnik medijske kuće Chicago Tribune, saopćila je sinoć da je za jedan dolar kupila dnevni list “New York Daily News“, javlja Anadolu Agency (AA).

Tronc je tako za jedan dolar postao vlasnik dnevne novine čiji jedan dnevni primjerak košta dolar i pol.
Ostali detalji kupoprodajnog ugovora će naknadno biti objavljeni.

Tronc je kompanija koja je u junu ove godine osnovana u okviru rebrendinga Tribune Publishinga i ima predstavništva u deset saveznih američkih država.

The Los Angeles Times, The Baltimore Sun i Orlando Sentinel su u sastavu Tronca.

“Radosni smo da je i New York Daily News postao dio naše porodice Tronc. Radujemo se zajedničkom radu“, poručio je čelnik kompanije Tronc Justin Dearborn.

New York Daily News je dnevna novina osnovana daleke 1919. godine i dobitnik je ukupno 11 Pulitzerovih nagrada. Riječ je o omiljeno listu putnika podzemne željeznice u New Yorku.

Dane najveće slave taj njujorški list proživljavao je u godinama nakon završetka Drugog svjetskog rata kada je dnevno prodavao u prosjeku 2,4 miliona novina, nedjeljno izdanje u blizu pet miliona primjeraka.

Trenutno list u prosjeku prodaje 200.000 primjeraka, a nedjeljom 270.000, po čemu je i dalje među deset najprodavanijih dnevnih novina u Americi.