Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srbija

Dostavljač poslao poruku djevojci nakon što joj je donio hranu, otpušten je

aksjaksjhdkasjdhaskjhd (1)

Nakon skandala zbog SMS-a oglasila se firma za dostavu

Velika prašina digla se u Srbiji nakon što je u javnost procurila prepiska nepoznate djevojke i dostavljača iz jedne kompanije. To je iznova ukazalo na to koliko su žene nebezbijedne, ali i osuđivane kada preduzmu korake da se zaštite.

Naime, dostavljač je djevojci poslao poruku: „Kakva je bila hrana“.

Ona ga je očigledno prijavila kompaniji jer je zloupotrijebio svoj položaj kako bi joj se udvarao, a dostavljač je dobio otkaz.

Nakon toga, ponovo je uznemiravao djevojku, žaleći se što ga je prijavila – iako je očigledno podatke firme u kojoj radi koristio za privatne svrhe, što je u svakom pogledu neprihvatljivo, piše Nova.rs.

Sada se o svemu oglasila i firma za dostavu. Ovo je njihov odgovor:

„Postali smo svjesni situacije kada nas je korisnica kontaktirala zabrinuta da je dostavljač koristio njene lične podatke nakon dostave. Partnerima dostavljačima je omogućeno kontaktiranje korisnika samo u trenutku dostave, za šta su korisnici dali saglasnost prilikom registracije na Platformu. O situaciji smo odmah obavijestili partnersku kompaniju u kojoj je zaposlen pomenuti dostavljač. Partnerska kompanija je zatim odlučila da prekine radni odnos jer je korištenje podataka korisnika u neposlovne svrhe direktno kršenje ugovora. Zaštita podataka je nešto što mi u Woltu, kao i naša partnerska kompanija za dostavljače, shvatamo veoma ozbiljno. U svim potpisanim ugovorima koje imamo sa partnerima i sopstvenim zaposlenima jasno je navedeno da oni ni pod kojim okolnostima ne smiju da otkrivaju, koriste ili zloupotrebljavaju informacije u vezi sa isporukama, porudžbinama ili korisnicima Platforme u bilo koju svrhu, osim za usluge dostave. Najiskrenije žalimo što je došlo do ove situacije.“

Nakon što se na Twitteru pojavila prepiska, u komentarima su mnogi stali u odbranu mladića, pošto „nije bio vulgaran“, pa nije zaslužio da ga djevojka prijavi – iako je činjenica da on sada ima njen broj telefona i zna na kojoj adresi živi.

Ipak, mnoge žene su podijelile slična, jeziva iskustva – koja pokazuju zbog čega je prijava djevojke više nego opravdana, piše Nova.rs.