Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Emotivan momenat: Dječak prvi put vidio majku nakon 12 godina

slijepi djecak111

Učenik petog razreda osnovne škole koji je gotovo potpuno slijep cijeli svoj život po prvi put je vidio svoju majku zahvaljujući novim elektronskim naočalama.

Marquita Hackley i njen 12-godišnji sin Christopher Ward Junior iz Vriginije otputovali su u Washington kako bi isprobali eSight, novu tehnologiju koja omogućava ljudima kojima su izgubili vid da zapravo vide.

Christopher je rođen sa problemima s vidom, odnosno, njegovi očni nervi nikad se nisu potpuno razvili.

slijepi djecak2222

Njegova majka je kazala za ABC News da Christopher ima vrlo malu percpeciju svjetla u lijevom oku, i još nižu u desnom oku.

– Premda on nosi naočale svaki dan, to je više za zaštitu ono malo vida što ga ima, kazala je majka.

Kada je isprobao naočale, dječak je postao emotivan jer je prvi put vidio majku nakon 12 godina, a ni ona nije mogla da sakrije emocije.

– Prvu stvar koju je uradio je da se okrenuo prema meni i rekao: Oh, mama, tu si. Vidio sam moju mamu i jako je lijepa. To što me vidio znači mi cijeli svijet, rekla je Hackley koja ne može svom sinu priuštiti naočale vrijedne 15.000 dolara, te je pokrenula online kampanju za prikupljanje novca.

– Christopher je divno dijete, uvijek sretno i nikad se ne žali. Učinila bih sve za njega da dobije ono što zaslužuje, poručila je majka.