Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi početak

Evakuisani doktor Ahmed Shahin iz Gaze dobio posao u sarajevskoj bolnici

ahmed shahin
Foto: ASA bolnica

Shahin je ljekar sa 27 godina radnog iskustva, specijaliziran za rad s djecom i hitnu medicinsku pomoć. Od 1997. godine, radio je u dječijim bolnicama u Gazi, gdje je bio jedan od prvih koji su pružali pomoć ranjenima i ugroženima tokom rata

Doktor Ahmed Shahin, iskusni ljekar iz Gaze, nedavno je pronašao novi dom i posao u Bosni i Hercegovini.

Nakon teških okolnosti u njegovoj domovini, Shahin je dobio priliku da nastavi svoju ljekarsku karijeru u nedavno otvorenoj ASA Bolnici u Sarajevu, piše Oslobođenje.

Shahin je ljekar sa 27 godina radnog iskustva, specijaliziran za rad s djecom i hitnu medicinsku pomoć. Od 1997. godine, radio je u dječijim bolnicama u Gazi, gdje je bio jedan od prvih koji su pružali pomoć ranjenima i ugroženima tokom rata. Zbog teških uvjeta i stalnih sukoba, bio je primoran napustiti svoju domovinu i potražiti sigurnije mjesto za sebe i svoju porodicu.

Nakon dolaska u Sarajevo, doktor Shahin je dobio dozvolu za rad od Ljekarske komore BiH i sada zaposlen u ASA Bolnici. Na zvaničnoj stranici ASA Bolnice, navedeno je da je Shahin završio Medicinski fakultet u Tuzli 1995. godine. Njegovo bogato iskustvo kao ljekara opće prakse, hitne pomoći i dječijeg ljekara, te posebno znanje o problemima dojenja, sada su na raspolaganju pacijentima u Sarajevu.

Pored doktora Shahina, i njegova supruga je pronašla način da doprinese porodici. Pokrenula je mali biznis proizvodnje domaćeg palestinskog somuna, što je naišlo na veliki odaziv građana Sarajeva, posebno tokom ramazana. Ova gesta solidarnosti i podrške Sarajlija pokazuje koliko su otvoreni prema onima koji su u nevolji.

Dolazak doktora Ahmeda Shahina u Sarajevo predstavlja novu nadu i priliku za njega i njegovu porodicu. Njegovo bogato iskustvo i stručnost sada su na raspolaganju pacijentima u ASA Bolnici, dok njegova supruga svojim radom doprinosi kućnom budžetu. Priča porodice Shahin je primjer kako solidarnost i podrška zajednice mogu pomoći u prevladavanju teških životnih situacija i stvaranju novog početka.