sasvim jednostavno

Evo kako ćete dezinfekcijske maramice napraviti kod kuće (VIDEO)

ccc

Korisnica TikToka @acleanbee otkrila je svoj recept za dezinfekcijske maramice za koje vam trebaju samo stara pamučna majica i ocat

Sigurno već znate da su od danas zaštitne maske za lice obvezna oprema u svim javnim prostorima. Povećana je i potreba za dezinfekcijskim sredstvima, a ono što vam može poslužiti kada niste u mogućnosti temeljito oprati ruke svakako su dezinfekcijske maramice.

Ako vas je uhvatila panika jer ih još niste uspjeli nabaviti, vrlo praktično rješenje možete napraviti sami kod kuće i pritom uštedjeti novac.

Korisnica TikToka @acleanbee otkrila je svoj recept za dezinfekcijske maramice za koje vam trebaju samo stara pamučna majica i ocat.

Izrežite majicu na manje komadiće, neka budu veličine kao vaš dlan. Uzmite staklenku ili plastičnu posudu, ulijte destilirani ocat i vodu, u omjeru 50:50. Po želji možete dodati i nekoliko kapi eteričnoga ulja. Komadiće tkanine stavite u tekućinu, promiješajte kuhačom i ostavite.

Kada vam zatreba, izvadite jedan komadić, iscijedite ga i njime možete obrisati ruke, radne površine i različite predmete. Ocat ima dezinfekcijsko djelovanje, kao i neka eterična ulja.

Ovakve maramice možete upotrebljavati vječno: nakon svake uporabe bacite ih na pranje i ponovite cijeli postupak s octom. Tako ćete čuvati okoliš i svoj novac.

@acleanbeecan't find disinfecting wipes? make your own! ##zerowaste ##cleaningtips ##cleaninghacks ##foryoupage ##foryou ##safehands ##lifeathome♬ original sound – acleanbee