Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evo koliko kilograma treba da imate za svoju visinu

michele

Ako su vam nekada govorili da je sasvim u redu da na visinu od 160 centimetara imate 65 kilograma, imamo loše vijesti – doktori se ne slažu.

Taj “šlauf” nije samo estetski problem, već može i ozbiljno da vam ugrozi zdravlje, ali isto važi i za neuhranjenost i manjak kilograma.

Postoji više načina za određivanje idealne telesne težine, od kojih je BMI (indeks tjelesne mase) vjerovatno najpopularniji. Međutim, stručnjaci upozoravaju da ni jedan vid nije univerzalan i jednostavno ne važi za sve – jer je svaka soba drugačije građena.

Ne, moramo odmah da vas razočaramo, to ne znači da možete 20 kilograma viška da pravdate “teškim kostima”, ali isto tako niko ne može da porekne da visina nije jedina svar koja određuje koja je težina idealna za vas.

Treba napomenuti da kilaža nije jedini parametar zdravlja.

– Bitno je kombinovati zdravu ishranu i redovno vježbanje, jer može da se desi da prilikom dijete izgubite mišićnu masu, pa onda vaga pokazuje manji broj kilograma, ali to nije ispravan način. Zato vaga ne bi trebalo da vam bude jedini znak, tvrde nutricionisti.

Tabelu pogledajte u priloženoj fotogaleriji.